Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επιλεκτικές κινήσεις με το βλέμμα στην τριπλή λήξη και στο rebalancing

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επιλεκτικές κινήσεις με το βλέμμα στην τριπλή λήξη και στο rebalancing
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό ράλι άνοιξαν με αξιόλογες απώλειες. Εμείς δε θα πρέπει να ακολουθήσουμε την πτώση τους, αφού δεν ακολουθήσαμε και την άνοδο. Έχουμε τριπλή λήξη σήμερα στο χρηματιστήριο παραγώγων αλλά και το rebalancing των δεικτών FTSE Russell. Έχουν δημοσιευτεί και κάποια αποτελέσματα εξαμήνου από εισηγμένες. Αργός ο ρυθμός δημοσίευσης ειδικά από τις μικρές εταιρείες. Με ήπια άνοδο ξεκινήσαμε και ξεχωρίζει η Εθνική σήμερα και η Lamda, αλλά λίγο μετά έχασε τα κέρδη του ο γενικός δείκτης. Οι εταιρείες ακινήτων και τα utilities σημειώνει η Piraeus Sec. πως θα πρέπει να αρχίσουν να ξεχωρίζουν λόγω μείωσης των επιτοκίων.

FTSE RUSSELL: Cenergy και Intralot θα έχουν καλές εισροές καθώς η πρώτη εισέρχεται στον Large Cap και η δεύτερη στον Mid Cap. Από την άλλη εκροές αναμένονται για τη Viohalco που βγαίνει από τον Large Cap. Θα έχουμε αύξηση σήμερα του τζίρου λόγω του rebalancing.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλή άνοδο σήμερα η Εθνική, η οποία χθες ήταν αδύναμη. Λογικό κάποιοι να θέλουν τη μετοχή χαμηλά για να πάρουν τις μετοχές του placement, αλλά ελπίζουμε ότι το ΤΧΣ δε θα τις χαρίσει. Επιπλέον δεν καταλαβαίνουμε την εμμονή να τα πουλήσει όλα το ΤΧΣ και μάλιστα γρήγορα. Εκτός του ότι ξεπουλάει, στεγνώνει το σύστημα από ρευστότητα. Περίπου 1 δισ. ευρώ θα στερηθούμε λόγω του placement και έρχεται την άλλη βδομάδα και η εισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου που τα funds θα πρέπει να την βάλουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Άλλο 1 δισ. ευρώ υπολογίζουν κάποιοι αναλυτές απώλειες ρευστότητας και από αυτή.

CENERGY: Η αύξηση κεφαλαίου των 200 εκατ. ευρώ μπορεί να στερήσει κάποια ρευστότητα, αλλά φαίνεται πως οι επενδυτές τη θέλουν. Η μετοχή σήμερα λόγω και της εισόδου στον Large Cap θα έχει αγορές και έπιασε και πάλι τα 10 ευρώ στο ξεκίνημα. Μικρός ο όγκος προς το παρόν.

VIOHALCO: Δυνατά τα νούμερα, ειδικά στην τελική γραμμή. Αν και ο τζίρος υποχώρησε λίγο, το μικρό κέρδος αυξήθηκε σημαντικά και η καλή πορεία συνεχίστηκε μέχρι τα καθαρά κέρδη που ανήλθαν στα 68,8 εκατ. ευρώ από 36,5 εκατ. ευρώ. Βοήθησε και η αποτίμηση των μετάλλων. Σε αναπροσαρμοσμένο επίπεδο τα EBITDA αυξήθηκαν οριακά στα 273 εκατ. ευρώ από 269 εκατ. ευρώ. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

INTRALOT: Ίσως σήμερα να κάνει και τον υψηλότερο όγκο της χρονιάς ή έστω μεταξύ των 2-3 καλύτερων λόγω του rebalancing. Στο ξεκίνημα πήγε στα 1,19 ευρώ και εκεί υπάρχουν αρκετοί πωλητές.

LAVIPHARM: Καλά τα αποτελέσματα και ωφελήθηκαν από αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση, η οποία εκτίναξε την καθαρή κερδοφορία αλλά βελτίωσε και τα ίδια κεφάλαια. Το στοίχημα εδώ είναι οι πωλήσεις των νέων φαρμάκων που ξεκίνησαν ουσιαστικά από το δεύτερο εξάμηνο και η διάθεση της φαρμακευτικής κάνναβης. Με χαμηλό όγκο και ήπια άνοδο η μετοχή.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Μετά το χθεσινό ράλι σήμερα ξεκίνησε με ήπιες απώλειες και χαμηλό όγκο. Υπάρχει αρκετή κουβέντα γύρω από τη μετοχή και κάποιοι θεωρούν πως με την αύξηση κεφαλαίου που θα κάνει και τους νέους ισχυρούς μετόχους που θα αποκτήσει, θα γυρίσει σελίδα και αυτό θα αποτυπωθεί και χρηματιστηριακά.

ΑΔΜΗΕ: Ίσως η αγορά να περίμενε καλύτερη εξέλιξη από τη χθεσινή συνάντηση στο Μ.Μαξίμου. Ακόμα οι κύπριοι δεν έχουν δεχθεί όλα τα θέματα. Έτσι η μετοχή παραμένει υποτιμημένη και δεν κάνει την ανοδική διάσπαση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης