Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης με την Τράπεζα Κύπρου να κάνει ντεμπούτο

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης με την Τράπεζα Κύπρου να κάνει ντεμπούτο
Στην Τράπεζα Κύπρου θα στραφούν σήμερα τα βλέμματα, η οποία ξεκινά διαπραγμάτευση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο με τιμή εκκίνησης τα 4,78 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά το τελευταίο διάστημα δεν ακολουθεί το ράλι των ξένων αγορών, ούτε αποτυπώθηκε η θετική επενδυτική ψυχολογία από τη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Φαίνεται πως οι επενδυτές περιμένουν το placement της Εθνικής Τράπεζας και κρατούν ρευστότητα.
Για σήμερα το ξεκίνημα των συναλλαγών στην Ευρώπη αναμένεται θετικό, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν πως το Χ.Α. θα διατηρήσει τη διάθεση συσσώρευσης.
Ίσως υπάρξουν και κάποιες κινήσεις λόγω του rebalancing της περασμένης Παρασκευής, των δεικτών FTSE Russell, οι οποίες δεν μπόρεσαν να γίνουν.
Στην Τράπεζα Κύπρου θα στραφούν σήμερα τα βλέμματα, η οποία ξεκινά διαπραγμάτευση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο με τιμή εκκίνησης τα 4,78 ευρώ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο ΑΔΜΗΕ μετά την υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας και Κύπρου για την επανεκκίνηση της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου.

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα λόγω της διάθεσης των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, εξαιτίας των ελπίδων από την πολιτική στήριξης της Κίνας.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε συγκρατημένα αισιόδοξο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς το θετικό κλίμα από τις μειώσεις επιτοκίων μετριάζεται από τους γεωπολιτικούς κινδύνους. Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου θα ξεκινήσουν διαπραγμάτευση σήμερα στο Χ.Α. με τη τιμή 4,78 ευρώ.

Optima Bank
Αυτήν την εβδομάδα: Απόφαση του ΤΧΣ για το placement της Εθνικής Τράπεζας και αποτελέσματα εξαμήνου από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή την Πέμπτη

Beta
Η αγορά μπορεί να συνεχίσει να κινείται με διάθεση συσσώρευσης περιμένοντας του οριστικούς όρους για τη διάθεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας. Στο επίκεντρο θα είναι η Τράπεζα Κύπρου, οι μετοχές της οποία ξεκινούν διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Depolas
Σταθεροποιητικά τελείωσε η Παρασκευή για τον ΓΔΧΑ, ο οποίος κινήθηκε εντός 2 ποσοστιαίων μονάδων εύρους διακύμανσης για 5η εβδομάδα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τον δείκτη μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Σεπτεμβρίου (αρχική μέτρηση) λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ για Γαλλία, Γερμανία και Ευρωζώνη, ενώ προς το κλείσιμο του ΧΑ θα ανακοινωθούν και οι αντίστοιχοι δείκτες για τις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με κυριότερες αυτή την εβδομάδα τις ΑΔΜΗΕ (Τετάρτη μ.σ.) και ΕΥΔΑΠ (Πέμπτη π.σ.). Για τον ΑΔΜΗΕ θα περιμέναμε μια ανοδική κίνηση δεδομένου ότι θα προχωρήσει εν τέλει το project του GSI. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της τράπεζας Κύπρου στο ΧΑ.

Κύκλος
Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, ενώ η Profile, η ΕΥ∆ΑΠ, ο Α∆ΜΗΕ, ο ΟΛΠ, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η Αλουμύλ και ο Λούλης είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν 6μηναία αποτελέσματα (λήξη προθεσμίας στις 30/9). Στις 1446 μονάδες του Γ.∆. εντοπίζεται η πλησιέστερη ισχυρή και κρίσιμη αντίσταση. Η τριπλή αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασης αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης