Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Προβληματισμός από την πορεία της αγοράς – Τράπεζες, Sarantis και Attica Βank στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Προβληματισμός από την πορεία της αγοράς – Τράπεζες, Sarantis και Attica Βank στο επίκεντρο
Λόγω του προβληματισμού και της απογοήτευσης δε θα μπορούσε να αποκλειστεί ένα πτωτικό άνοιγμα προς τις 1.410 μονάδες αλλά στη συνέχεια οι αναλυτές περιμένουν αντίδραση
Σχετικά Άρθρα
Ο προβληματισμός έχει επιστρέψει στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση της αγοράς.
Οι επενδυτές προβληματίζονται, καθώς βλέπουν ότι αρνείται η αγορά να ακολουθήσει τις ξένες αγορές και το discount των ελληνικών μετοχών δεν μειώνεται.
Την ίδια ώρα κάποιες εκθέσεις για τράπεζες ξένων οίκων, έφεραν πιέσεις στο ταμπλό καθώς αναφέρουν οι αναλυτές πως περιμένουν μείωση κερδών από τη μείωση επιτοκίων, κάτι που όμως είναι αναμενόμενο και έχει απαντηθεί από τους τραπεζίτες.
Στελέχη της αγοράς επίσης είναι απογοητευμένα από την πορεία του χρηματιστηρίου και ψάχνουν μήπως υπάρχει κάποιος λόγος τον οποίο αγνοούν.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η Attica Bank, καθώς η τιμή στο ταμπλό δεν έχει λογική, ενώ και η Sarantis θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο.
Οι τράπεζες και άλλα βαριά χαρτιά που πιέστηκαν χθες θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα.
Λόγω του προβληματισμού και της απογοήτευσης δε θα μπορούσε να αποκλειστεί ένα πτωτικό άνοιγμα προς τις 1.410 μονάδες όπου εντοπίζεται η στήριξη του Γενικού Δείκτη. Για τη συνέχεια και λόγω ελκυστικών αποτιμήσεων οι αναλυτές περιμένουν ανοδική αντίδραση.
Οι μετοχές της ΕΛΒΕ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό 0,38 ευρώ).

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να οδεύει προς ένα συγκρατημένο άνοιγμα σήμερα, καθώς τα παγκόσμια προθεσμιακά συμβόλαια δείχνουν ότι οι επενδυτές μετριάζουν τον ενθουσιασμό τους ενόψει των στοιχείων PMI των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε αντίδραση σήμερα, λόγω των υγιών αποτιμήσεων.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να προσπαθήσει να ανακάμψει μετά το χθεσινό sell off.

Beta
Η απουσία επαρκούς βάθους της αγοράς μπορεί να είναι ο βασικός λόγος για τη χθεσινή υποχώρηση. Δε βλέπουμε κάποιους σημαντικούς λόγους που να σχετίζονται με την απότομη πτώση και περιμένουμε ότι η αγορά θα αντιδράσει με μέτρια ανάκαμψη στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Η αναπροσαρμογή προς τα κάτω των τιμών στόχων από δύο μεγάλους διεθνείς οίκους, τη Morgan Stanley και τη Goldman Sachs ήταν ένας λόγος της οπισθοδρόμησης του Γ.∆. από κοινού ωστόσο με την απογοήτευση για την πορεία βασικών μετοχών όπου στο προηγούμενο διάστημα διενεργήθηκε placement ή AMK. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια, με τις 1411 να αποτελούν την κοντινότερη στήριξη του Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης