Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Οι κλέφτες ενδιαφέρονται λιγότερο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

tags :
Οι κλέφτες ενδιαφέρονται λιγότερο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η κλοπή ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αισθητά μικρότερη σε σύγκριση με τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα μοντέλα, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό.
Ας δούμε πιο αναλυτικά τους μερικούς από τους πιο σημαντικούς λόγους που αποθαρρύνουν τους κλέφτες από το να στοχεύσουν ηλεκτρικά οχήματα:

Συστήματα ελέγχου και καταγραφής: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ιδιαίτερα τα Tesla, διαθέτουν προηγμένα συστήματα παρακολούθησης, όπως το Sentry Mode, που χρησιμοποιούν τις κάμερες του αυτοκινήτου για να καταγράφουν ό,τι συμβαίνει γύρω του.
Αυτή η λειτουργία λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας για τους κλέφτες, καθώς οι πιθανότητες να καταγραφούν και να ταυτοποιηθούν είναι υψηλές.
Άλλοι κατασκευαστές αρχίζουν να προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες, αν και η εφαρμογή τους είναι πιο αργή σε σχέση με την Tesla.

Προηγμένο λογισμικό και ασφάλεια: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν εξελιγμένο λογισμικό που τα προστατεύει από απόπειρες παραβίασης.
Η Tesla, για παράδειγμα, συνεργάζεται με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια μέσω διαγωνισμών hacking για να βρουν τυχόν ευπάθειες και να τις διορθώσουν.
Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι συνήθως δύσκολο να παραβιαστούν από hackers ή κλέφτες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα του αυτοκινήτου (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης