Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει την τιμή στόχο μόνο της Πειραιώς η Eurobank Equities - Έρχεται re-rating στις τράπεζες

Αυξάνει την τιμή στόχο μόνο της Πειραιώς η Eurobank Equities - Έρχεται re-rating στις τράπεζες
Σύμφωνα με την Eurobank Equities η έγκριση των μερισμάτων και οι πιθανές αναβαθμίσεις στα guidance των διοικήσεων, ξεκινώντας από την Τράπεζα Πειραιώς, για το 2024, μπορεί να προκαλέσει ένα ράλι ανακούφισης
Στα 5,78 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Πειραιώς η Eurobank Equities, από 5,40 ευρώ προηγουμένως, μετά από την αναβάθμιση του guidance από τη διοίκηση, ενώ για την Alpha Bank και την Εθνική κρατά τις τιμές στόχους στα 2,41 και 10,37 ευρώ αντίστοιχα.
Και για τις τρεις μετοχές διατηρεί τη σύσταση αγορά (buy).

Εγκρίθηκαν τα μερίσματα


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε τα αιτήματα των ελληνικών τραπεζών να πληρώσουν τα μερίσματα από τα κέρδη του 2023, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα μετά από 16 χρόνια.
Έτσι, η Πειραιώς θα δώσει μέρισμα 0,063 ευρώ, η Alpha Bank θα δώσει 0,052 ευρώ, ισομερώς μοιρασμένη μεταξύ μερίσματος 0,026 ευρώ και επαναγοράς, η Eurobank θα δώσει 0,0933 ευρώ και η Εθνική 0,36 ευρώ.
Σύμφωνα με την Eurobank Equities η έγκριση των μερισμάτων και οι πιθανές αναβαθμίσεις στα guidance των διοικήσεων, ξεκινώντας από την Τράπεζα Πειραιώς, για το 2024, μπορεί να προκαλέσει ένα ράλι ανακούφισης.
Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επωφελές για την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, που έχουν μείνει πίσω σε σύγκριση με την Εθνική και τη Eurobank, εκτιμά η Eurobank Equities.

Παραμένει το discount στις αποτιμήσεις

Η Eurobank Equities αναμένει τις αναβαθμίσεις κερδών για την Alpha Bank και την Εθνική αυτή τη στιγμή, παρά τους σημαντικούς ανοδικούς κινδύνους στην υπάρχουσα καθοδήγησή τους.
Οι τρεις τράπεζες εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με PE μόλις 5x και P/TBV στο 0,7x, με βάση τις εκτιμήσεις του 2024, ενσωματώνοντας ένα κόστος κεφαλαίου, το οποίο φαίνεται υπερβολικό δεδομένης της ανθεκτικότητας στα έσοδα, της δυνατότητας κεφαλαίου και της βελτιωμένης ποιότητας περιουσιακών στοιχείων.
Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνει την αξιολόγηση «buy» για όλες τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης