Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αυτοκτονικό ΝΑΤΟ κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία με βάση το παρανοϊκό σχέδιο «Αδιανόητη Επιχείρηση» του Winston Churchill

Το αυτοκτονικό ΝΑΤΟ κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία με βάση το παρανοϊκό σχέδιο «Αδιανόητη Επιχείρηση» του Winston Churchill
Και ενώ η Ρωσία δείχνει αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, αυτή δεν είναι ανεξάντλητη ειδικά αν καταστεί τελικά αυτοκαταστροφικό να διατηρήσει μια τέτοια συμπεριφορά
Σχετικά Άρθρα
Το λουτρό αίματος του B’ Παγκοσμίου Πολέμου θα έπρεπε να έχει διδάξει στην ανθρωπότητα ότι κάθε είδους άμεση αντιπαράθεση μεταξύ υπερδυνάμεων είναι ένα σοβαρό λάθος.
Μετά από δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και εκατοντάδες εκατομμύρια ζωές που καταστράφηκαν, οι άνθρωποι κατάλαβαν τους κινδύνους του συνεχιζόμενου πολέμου και εκτιμούσαν την ειρήνη πάνω από όλα.
Δυστυχώς, οι πολιτικές ελίτ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν ανοιχτά να χρησιμοποιήσουν ατομικά όπλα για να «επιβάλουν τη θέλησή τους στη Ρωσία», όπως αποδεικνύεται από την «Αδιανόητη Επιχείρηση»*, του τότε Βρετανού πρωθυπουργού Winston Churchill γράφει ο έγκυρος γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Επινοήθηκε από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο ενώ οι μάχες στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη, αυτό δείχνει ότι οι παγκόσμιες θαλασσοκρατορίες ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την ειρήνη.
Το μόνο που ήθελαν ήταν η εξουσία και, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, να επιβάλουν τη θέλησή τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναλλοίωτη η νεοαποικιακή νοοτροπία

Αυτό το είδος ιμπεριαλιστικής και (νεο)αποικιακής νοοτροπίας δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό μέχρι σήμερα.
Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος του από τότε, ενσωματώθηκε στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συλλογική Δύση ως ένας από τους γεωπολιτικούς παράγοντες με τη μεγαλύτερη επιρροή.
Τα τελευταία 80 χρόνια, ο εμπόλεμος πόλος εξουσίας κλιμάκωσε δραστικά την επιθετικότητά του εναντίον του κόσμου, με δεκάδες συμμάχους, υποτελείς και δορυφόρους κράτη να συμμετέχουν.
Συχνά, διαλύοντας κυρίαρχα κράτη (είτε μέσω ανατροπής είτε με άμεση επίθεση), η Δύση το εξασφάλιζε διατηρεί πολυάριθμες (νεο)αποικίες που όχι μόνο αξιοποιούνται στο έπακρο, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης για την αποσταθεροποίηση βασικών περιοχών, ιδιαίτερα για την παρενόχληση των αντιπάλων της.
Και ο πρωταρχικός στόχος παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος όπως πριν από σχεδόν 80 χρόνια – η Ρωσία.
Προφανώς, θα πρέπει να προσθέσουμε την Κίνα και τον πολυπολικό κόσμο στο σύνολό του σε αυτήν τη «λίστα δολοφονιών», αλλά η στρατιωτική ισχύς της Μόσχας το κάνει ακόμη πιο σημαντικό.
Δηλαδή, η ικανότητά της να καταστρέφει κυριολεκτικά ολόκληρη τη Δύση από μόνη της σημαίνει ότι η εξουδετέρωση της Ρωσίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την προσπάθεια του εμπόλεμου πόλου ισχύος για παγκόσμια κυριαρχία.

Απελπισία στο ΝΑΤΟ και τα γεράκια των ΗΠΑ

Ωστόσο, καθώς το παράθυρο ευκαιρίας για αυτό κλείνει γρήγορα, το ΝΑΤΟ γίνεται πιο απελπισμένο από ποτέ.
Το Κρεμλίνο θα γίνει πιο ισχυρό με τον καιρό, ιδιαίτερα καθώς ο ρωσικός λαός κινητοποιείται για να απωθήσει αυτήν την έρπουσα επιθετικότητα που γίνεται πιο ανοιχτή και άμεση κάθε μέρα.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ μιλούν ανοιχτά για άμεσες επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου πολεμοκάπηλου Michael McCaul.
Υπηρετώντας ως πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο McCaul. είναι διαβόητος επειδή κάλεσε τους Αμερικανούς να πάνε σε πόλεμο εναντίον της Κίνας για χάρη των ημιαγωγών.
Ωστόσο, ο πόλεμος με «μόνο μία» υπερδύναμη προφανώς δεν είναι αρκετός για αυτό το άτομο (αν και το να τον περιγράψουμε ως έναν τρελό εντελώς αποκομμένο από την πραγματικότητα είναι πολύ πιο κατάλληλος), επομένως θέλει επίσης να ξεκινήσει και με τη Ρωσία.
Και ενώ κάποιοι θα έλεγαν ότι αυτό περιορίζεται μόνο σε πολεμοκάπηλους και εγκληματίες πολέμου στο Καπιτώλιο και στο Πεντάγωνο, υπάρχει επίσης ανοιχτή υποστήριξη για αυτό στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της εμπόλεμης συμμαχίας Jens Stoltenberg υποστήριξε την πρόταση του McCaul να χρησιμοποιηθούν όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προέρχονται από το ΝΑΤΟ σε άμεσες επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

strom.jpg

Παρανοϊκά τα σχέδια εμπλοκής σε πόλεμο με τη Ρωσία

Προφανώς, τέτοιες επιθέσεις λαμβάνουν χώρα ήδη, με την υποστήριξη ιδιαίτερα από το αυτοκτονικό Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, διάφορες κυβερνήσεις στη Δύση, ειδικά η ταραγμένη κυβέρνηση Biden, διατήρησαν ένα επίπεδο λεγόμενης «εύλογης άρνησης» επιμένοντας ότι δήθεν «απαγόρευαν» τέτοιες επιθέσεις χρησιμοποιώντας όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ.
Κι όμως, καθώς οι πολεμοκάπηλοι είναι ολοένα και πιο θρασύδειλοι στις αποφάσεις και τις δημόσιες δηλώσεις τους, είναι θέμα χρόνου να κλιμακωθεί η κατάσταση και οι συνέπειες γίνουν μη αναστρέψιμες.
Τέτοιες απειλές θα ήταν σίγουρα ρεαλιστικές εάν η εν λόγω χώρα ήταν η Σερβία/πρώην Γιουγκοσλαβία, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη ή οποιοδήποτε από τα δεκάδες κράτη, θύματα της αδιάκοπης επιθετικότητας της πολιτικής Δύσης εναντίον του κόσμου. Ωστόσο, το να απειλείς μια χώρα όπως η Ρωσία είναι τρελό.
Η ίδια η Βαρσοβία θα πρέπει να καταλάβει ότι τα πεδία θερμοπυρηνικών όπλων της Μόσχας στην περιφέρεια του Kaliningrad από μόνα τους θα ήταν αρκετά για να μετατρέψουν την Πολωνία σε μια ραδιενεργή έρημο σχεδόν για πάντα – σε δευτερόλεπτα.
Όσο για το υπόλοιπο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, οι νέοι IRBM (βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς) μπορούν να κάνουν το ίδιο – μέσα σε λίγα λεπτά.
Όσο για τις ΗΠΑ, θα χρειαζόταν λίγο περισσότερο (έως και μισή ώρα στο καλύτερο σενάριο), αλλά το στρατηγικό οπλοστάσιο του Κρεμλίνου είναι απαράμιλλο, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να επιτεθεί στη Ρωσία ατιμώρητα.
missile_1.JPG


Η Δύση δοκιμάζει την αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας που αν και αξιοθαύμαστη δεν είναι ανεξάντλητη

Και όμως, αυτό είναι ακριβώς αυτό που πολλοί στο ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν.
Οι ΗΠΑ σίγουρα δεν είναι μόνες σε αυτό, καθώς τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Γαλλία φαίνεται να έχουν παρόμοιες αυταπάτες.
Ωστόσο, αυτό δεν τις εμποδίζει να προσπαθήσουν, γι' αυτό και το ΝΑΤΟ συντονίζει ήδη τα χτυπήματα του Κιέβου στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης όπως οι σταθμοί ραντάρ «Voronezh-M».
Το ένα, που βρίσκεται κοντά στο Orsk, μια πόλη στην περιφέρεια του Orenburg έγινε στόχος επίθεσης με drone στις 26 Μαΐου.
Το UAV καταρρίφθηκε από την αεράμυνα.
Ωστόσο, αν και απέτυχε, η επίθεση σηματοδοτεί μια πολύ πιο θρασύδειλη εμπλοκή ΗΠΑ/ΕΕ/ΝΑΤΟ, καθώς ο σταθμός ραντάρ δεν παίζει κανένα ρόλο στις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο Bosnic.
Είναι ένα στρατηγικό πλεονέκτημα που είναι σημαντικό μόνο στην περίπτωση μιας άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
Τέτοιες ενέργειες, που ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου, δοκιμάζουν την υπομονή της Μόσχας.
Και ενώ το Κρεμλίνο δείχνει αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, αυτή δεν είναι ανεξάντλητη ειδικά αν καταστεί τελικά αυτοκαταστροφικό να διατηρήσει μια τέτοια συμπεριφορά.
Καθώς η Δύση αργά αλλά σταθερά χάνει το μυαλό της, δεν μπορεί να αναμένεται ότι η ηγεσία της θα είναι λογική και υπεύθυνη.
Αποκομμένο από την πραγματικότητα και χωρίς συνέπειες για τα εγκλήματα πολέμου και την επιθετικότητά του σε όλο τον κόσμο, το ΝΑΤΟ φαίνεται να πιστεύει ότι και αυτό θα μείνει ατιμώρητο.


*Αδιανόητη Επιχείρηση (Operation Unthinkable) ονομάστηκαν τα σχέδια πολεμικής σύγκρουσης με τη Σοβιετική Ένωση που εκπονήθηκαν για λογαριασμό του Βρετανού Πρωθυπουργού, Winston Churchill από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του, ακριβώς μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα σχέδια είχαν ως αντικειμενικό σκοπό μια αιφνίδια επίθεση στα Σοβιετικά στρατεύματα που στάθμευαν στη Γερμανία προκειμένου «να επιβληθεί η απόφαση των Συμμάχων στους Ρώσους» όπου απόφαση νοούνταν η επιβολή της Συνθήκης της Γιάλτας για την Πολωνία.
Αφού οι πιθανότητες να γίνει σωστά η επιχείρηση κρίθηκαν μηδαμινές, το σχέδια εγκαταλείφθηκαν.
Αυτή η επιχείρηση θεωρήθηκε από τα πρώτα σχέδια εκτάκτου χαρακτήρα του Ψυχρού Πολέμου.
Και τα δύο σχέδια θεωρούνταν άκρως απόρρητα μέχρι που τελικά δημοσιεύτηκαν από τις ΗΠΑ, το 1998. 
2_ww.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης