Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είναι μπλόφα τα πυρηνικά - Medvedev: Συντριπτική απάντηση στο ΝΑΤΟ, θα συρθεί σε πόλεμο

Δεν είναι μπλόφα τα πυρηνικά - Medvedev: Συντριπτική απάντηση στο ΝΑΤΟ, θα συρθεί σε πόλεμο
Θα τους χτυπήσουμε παντού, στρατιώτες του ΝΑΤΟ ελέγχουν όλα τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας
Η χρήση πυρηνικών όπλων, αν και θα είναι ένα μοιραίο λάθος, δεν αποκλείεται υποστήριξε ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε πως η σύγκρουση στην Ουκρανία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου δυνατού σεναρίου.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev είπε ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλά για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι η σύγκρουση με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο, κατά τον οποίο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωση του «στο τελικό στάδιο».

Casus belli

Κατόπιν της έγκρισης του Biden σχετικά με την χρήση αμερικανικών όπλων κατά στόχων στη Ρωσία, ο Medvedev υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, όπου και αν αυτός βρίσκεται σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι η συμμετοχή ειδικών του ΝΑΤΟ στις στρατιωτικές συγκρούσεις μπορεί να εκληφθεί ως αιτία πολέμου (casus belli).
«Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που ενέκριναν χτυπήματα με τα όπλα τους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός και οι ειδικοί τους που πολεμούν εναντίον μας, θα καταστραφούν τόσο στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας όσο και στο έδαφος άλλων χωρών εάν πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος από εκεί» επισημαίνει ο Medvedev.

Συντριπτική απάντηση

«Η πρώην Ουκρανία και οι σύμμαχοί της από τις χώρες του ΝΑΤΟ θα λάβουν μια απάντηση με τέτοια καταστροφική δύναμη που η ίδια η Συμμαχία απλά δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο να παρασυρθεί στη σύγκρουση.
Και ανεξάρτητα από την πεποίθηση ορισμένων συνταξιούχων του ΝΑΤΟ που λένε ότι η Ρωσία δεν θα κάνει ποτέ χρήση των στρατηγικών πυρηνικών της όπλων εναντίον της πρώην Ουκρανίας και μεμονωμένων κρατών του ΝΑΤΟ, η ζωή είναι πολύ χειρότερη από την επιπόλαιη συλλογιστική τους» λέει ο Medvedev.
Όπως επισημαίνει, «πριν από μερικά χρόνια, επέμεναν ότι η Ρωσία δεν θα έμπαινε σε μια ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση με το καθεστώς του Bandera (σ.σ. Κιέβου), για να μην τα βάλει με τη Δύση.
Υπολόγισαν λάθος.
Ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη.
Μπορεί να έχουν υπολογίσει λάθος και όσον αφορά την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.
Αν και αυτό θα ήταν ένα μοιραίο λάθος» υποστηρίζει ο Medvedev, επισημαίνοντας πως η τοποθέτηση του δεν είναι ούτε εκφοβισμός ούτε μπλόφα.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο

Σύμφωνα με τον Medvedev, «η τρέχουσα στρατιωτική σύγκρουση με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο».
«Υπάρχει μια συνεχής κλιμάκωση όσον αφορά την ισχύ των όπλων του ΝΑΤΟ.
Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπορεί σήμερα να αποκλείσει τη μετάβαση της σύγκρουσης στο τελικό της στάδιο» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Στρατιώτες του ΝΑΤΟ ελέγχουν τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Όπως λέει ο Medvedev, η Μόσχα εκτιμά ότι όλα τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται στην Ουκρανία ήδη «ελέγχονται άμεσα από στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ», κάτι που, όπως είπε, αποτελεί συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αιτία για την έναρξη εχθροπραξιών.
Ως εκ τούτου, αναφέρει ο Medvedev, το ΝΑΤΟ θα πρέπει αναγκαστικά να χαρακτηρίσει νομικά την καταστροφή του εξοπλισμού, των εγκαταστάσεων και του στρατιωτικού του προσωπικού σε περίπτωση «πιθανών αντίποινων στο πλαίσιο των άρθρων 4 και 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον».
Σημειώνεται πως τα άρθρα 4 και 5  καθορίζουν τις ενέργειες των χωρών του ΝΑΤΟ εάν απειληθεί κάποια από αυτές καθώς και τη διαδικασία για τη συλλογική άμυνα του στρατιωτικού μπλοκ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων, μια απειλή για μια χώρα του ΝΑΤΟ εκλαμβάνεται ως επίθεση σε όλα τα μέλη της συμμαχίας, αν και δεν υποδεικνύεται τι ακριβώς μπορεί να αντιληφθεί το ΝΑΤΟ ως επίθεση ή απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης