Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για τον Zelensky – Καμία ισχύ οι αποφάσεις του - Είναι εγκληματίας, απατεώνας

Κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για τον Zelensky – Καμία ισχύ οι αποφάσεις του - Είναι εγκληματίας, απατεώνας
Σύμφωνα με τον Medvedev, ο Zelensky σφετερίστηκε την εξουσία πολύ πριν από την λήξη και επισήμως της προεδρικής του θητείας, στις 21 Μαΐου του 2024
Οι προεδρικές αποφάσεις του Volodymyr Zelensky δεν έχουν καμία νομική ισχύ υποστήριξε ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, υποστηρίζοντας πως για τον Zelensky το ουκρανικό Σύνταγμα δεν είναι τίποτα παρά… ένα κουρελόχαρτο.
Σύμφωνα με τον Medvedev, ο Zelensky σφετερίστηκε την εξουσία πολύ πριν από την λήξη και επισήμως της προεδρικής του θητείας, στις 21 Μαΐου του 2024, κατηγορώντας τον ότι έχει διαπράξει μια σειρά κρατικών εγκλημάτων.

Δεν δίνει δεκάρα

«Αυτός ο μέτριος γελωτοποιός, μαζί με την κλίκα των ληστών του, δεν έδινε δεκάρα για το Σύνταγμα του Κράτους του πολύ πριν τη λήξη της θητείας του, έχοντας αρχίσει χαρούμενα και με «ναρκωτικό» ενθουσιασμό στα ρουθούνια του, να ιδιοποιείται άπληστα εξουσίες για τον εαυτό του» υπογραμμίζει o Medvedev, αναφέροντας πως το 1999 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας αποφάσισε ότι ο σκοπός της κατανομής της κρατικής εξουσίας σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική (άρθρο 6 του Συντάγματος της Ουκρανίας) είναι να αποτραπεί η ιδιοποίηση της κρατικής εξουσίας σε έναν από αυτούς τους φορείς.
Όπως λέει ο Medvedev, σύμφωνα με το άρθρο 75, ορίζεται ότι το μόνο νομοθετικό σώμα στην Ουκρανία είναι το Κοινοβούλιο, η Verkhovna Rada.
Το άρθρο 106 του Συντάγματος ορίζει ότι ο αρχηγός του κράτους «υπογράφει νόμους που εγκρίθηκαν από τη Verkhovna Rada της Ουκρανίας» και επίσης «έχει το δικαίωμα βέτο στους νόμους που εγκρίθηκαν από τη Verkhovna Rada με την επιστροφή τους για επανεξέταση από τη Verkhovna Rada».
Σύμφωνα με τον Medvedev, με αυτόν τον τρόπο, το Σύνταγμα της Ουκρανίας προβλέπει τη μόνη πιθανή περίπτωση που ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να μην υπογράψει νόμο - εάν χρησιμοποίησε το βέτο και επέστρεφε τους νόμους στο κοινοβούλιο για επανεξέταση.

Ο ρόλος του Ermak

«Ωστόσο, ο ηγέτης της εγκληματικής αυτής κοινότητας, ο Zelensky ως πρόεδρος, δεν υπέγραψε και δεν επέστρεψε για επανεξέταση στο κοινοβούλιο (δεν άσκησε βέτο) έως και 32 νόμους που ενέκρινε η Verkhovna Rada.
Σκεφτείτε το, απλά τους έκρυψε κάτω από το τραπέζι, αποκρύπτοντας τους από τον λαό παρά το γεγονός ότι αυτοί καθόριζαν ένα ευρύ πλέγμα ζητημάτων.
Το έκανε περιστασιακά από το 2020 και συστηματικά από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Ρωσία άρχισε να πολεμά το καθεστώς Bandera» είπε ο Medvedev.
«Ο παράνομος πλέον αρχηγός ενός ετοιμοθάνατου κράτους έχει διαγράψει το συνταγματικό καθεστώς της Verkhovna Rada ως του μόνου αντιπροσωπευτικού νομοθετικού σώματος.
Την ίδια στιγμή, υπό το πρόσχημα ενός μη εξουσιοδοτημένου διατάγματος, ο Zelensky το 2019 εμπιστεύτηκε τον έλεγχο στον επικεφαλής του γραφείου του, Andrei Ermak, ο οποίος έγινε, στην πραγματικότητα, «ο νο2 στη χώρα 404 (ή ο νο1;), ετοιμάζοντας προτάσεις για υπογραφή νόμων ή για την εφαρμογή του δικαιώματος βέτο σε αυτούς» επισημαίνει ο Medvedev.

Δικτατορία

«Με πιο απλά λόγια, μπήκε σε μια εγκληματική συνωμοσία μαζί του για χάρη του σφετερισμού της εξουσίας.
Το συμπέρασμα είναι απλό: αυτοί οι χαρακτήρες της οπερέτας μετατράπηκαν σε εγκληματίες το 2020.
Ο στόχος τους είναι απλός: να εγκαθιδρύσουν τη δική τους δικτατορία.
Το γεγονός ότι οι παράνομες ενέργειές τους δεν συνάντησαν την κατάλληλη αντιπολίτευση στην Ουκρανία, οδήγησαν τελικά στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» υποστήριξε ο Medvedev, αναφέροντας πως οι επικεφαλής του Κιέβου κρύβονται πίσω από την κατάργηση των προεδρικών εκλογών, ευελπιστώντας πως θα διασωθούν μέσα από τον πόλεμο μέχρι την τελευταία ημέρα, μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Μόνο μια στάση μπορεί να υπάρξει απέναντι στον Zelensky και στους συνεργούς του: είναι εγκληματίες που διέπραξαν έγκλημα σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας (αφορά σε ενέργειες που στοχεύουν στη βίαιη αλλαγή ή ανατροπή της συνταγματικής τάξης ή κατάληψη της κρατικής εξουσίας).
Είναι απατεώνες και δεν έχουν δικαίωμα να εκδίδουν οδηγίες μια και οι πράξεις που εκδίδουν είναι παράνομες και δεν υπόκεινται σε εκτέλεση» ανέφερε ο Medvedev.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS παραθέτει τα έγγραφα με τους 32 νόμους που δεν υπέγραψε ο Zelensky και που επικαλείται ο Medvedev.
22_7.JPG23_3.JPG



24_4.JPG25_2.JPG

26_5.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης