Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος - Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τις ΗΠΑ με «νέο παγκόσμιο πόλεμο»

Σοκ και δέος - Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τις ΗΠΑ με «νέο παγκόσμιο πόλεμο»
Ο Pak Jong Chon, ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει το "δικαίωμα να επιλέξει κάθε είδους αντίποινα"
Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τις ΗΠΑ με «νέο παγκόσμιο πόλεμο», λόγω του ρόλου της στην ουκρανική σύγκρουση.
Κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας επέκρινε τις ΗΠΑ για την επέκταση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης KCNA.

Πόλεμος δι' αντιπροσώπων

Ο Pak Jong Chon, ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει το "δικαίωμα να επιλέξει κάθε είδους αντίποινα", προσθέτοντας ότι αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να ωθεί την Ουκρανία σε έναν "πόλεμο δι' αντιπροσώπων" κατά της Ρωσίας, θα μπορούσε να προκαλέσει ισχυρότερη απάντηση από τη Μόσχα και έναν "νέο παγκόσμιο πόλεμο".

Ανησυχία σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανησυχούν όλο και περισσότερο από την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και του Βορρά και τους έχουν κατηγορήσει ότι παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους με την εμπορία όπλων.
Η Ρωσία ενδέχεται να έχει λάβει περίπου 1,6 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα από τον Αύγουστο έως τον Ιανουάριο, ανέφερε η Washington Post το Σάββατο.
Ο Vladimir Putin και ο Kim Yong Un υπέγραψαν σύμφωνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Putin στην Πιονγκγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα, με το οποίο η κάθε πλευρά δεσμεύεται να παρέχει άμεση στρατιωτική βοήθεια στην άλλη σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης