Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία στέλνει άλλα 400 εκατ. ευρώ στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία - Κρίσιμες ώρες για Scholz

Η Γερμανία στέλνει άλλα 400 εκατ. ευρώ στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία - Κρίσιμες ώρες για Scholz
Εξαιρετικά κρίσιμη η εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
Ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 397 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να στείλει στην Ουκρανία η Γερμανία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του υπουργείου Οικονομικών προς την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag, το χρηματικό αυτό ποσό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού αεράμυνας, drones και στρατιωτικού εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, έως τα τέλη του 2024 θα χρειαστούν περίπου 1,42 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του Κιέβου, ποσό που για να εγκριθεί, απαιτεί κοινοβουλευτική έγκριση.

Οι εκλογές στο Βρανδεμβούργο

Η έγκριση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας έρχεται σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή για τον καγκελάριο Scholz και την κυβέρνηση του ενόψει των εκλογών στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου την ερχόμενη Κυριακή 22/9.
Το Βρανδεμβούργο θεωρείται προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών – του κόμματος από το οποίο προέρχεται ο Scholz – καθώς από την επανένωση της Γερμανίας καταγράφουν διαρκείς εκλογικές νίκες.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως πρώτη δύναμη αναμένεται να αναδειχθεί το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο τάσσεται κατά της συνέχισης της βοήθειας στην Ουκρανίας.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως σε περίπτωση ήττας του Scholz, θα υπάρξει αμφισβήτηση της ηγεσίας του στο κόμμα, ενώ θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στη σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού.
Δεν αποκλείουν μάλιστα - και ανάλογα πάντα με το εκλογικό αποτέλεσμα - ακόμα και το σενάριο ο Scholz να αναγκαστεί να αλλάξει ακόμα και την πολιτική του απέναντι στο Κίεβο, όπως άλλωστε έπραξε πρόσφατα και με το μεταναστευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης