Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση στην Ουκρανία - Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα κινεζικής κατασκευής ZFB-05 στην πρώτη γραμμή

Κόλαση στην Ουκρανία - Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα κινεζικής κατασκευής ZFB-05 στην πρώτη γραμμή

Σε πανικό οι Ουκρανοί

Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα ZFB-05 που κατασκευάζει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στη ζώνη μάχης.
Τις φωτογραφίες δημοσίευσε το κανάλι Vodograi Telegram.
Οι εικόνες δείχνουν το θωρακισμένο όχημα ZFB-05 Xinxing, εξοπλισμένο με προστασία κουκούλας κατά του drone, ενισχυμένη προστασία παρμπρίζ και πλευρικής προβολής και φωλιά πολυβόλου.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Rosgvardia) αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι χρησιμοποιεί αυτά τα οχήματα τον Ιούνιο του 2023.
Οκτώ από αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα παρατηρήθηκαν σε υπηρεσία με την τσετσενική ειδική μονάδα ταχείας αντίδρασης Akhmat, η οποία είναι μέρος της Ρωσικής Φρουράς.
Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος της χρήσης τεθωρακισμένων οχημάτων κινεζικής κατασκευής από ρωσικά στρατεύματα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin δήλωσε απαντώντας σε δημοσιογράφο ότι η Κίνα δεν έχει παράσχει και δεν παρέχει στη Ρωσία καμία στρατιωτική ή άλλη βοήθεια για πόλεμος.

photo_2024-09-23_17-44-37.jpg

Δεν είναι σαφές εάν οι φωτογραφίες δείχνουν ένα όχημα που ανήκει στις δυνάμεις του Αχμάτοφ ή αν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζουν νέα οχήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση τεθωρακισμένων οχημάτων κινεζικής κατασκευής που αγοράζονται από ρωσικές κρατικές υπηρεσίες.
Τον Αύγουστο, έγινε γνωστό ότι το μετρό της Μόσχας αγόρασε τεθωρακισμένα οχήματα Dongfeng EQ2091XFB.
Επιπλέον, το όχημα του μετρό είναι εξοπλισμένο με φωλιά πολυβόλου.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αυτό το θωρακισμένο όχημα περιλαμβάνεται στον ισολογισμό του μετρό της Μόσχας ως πολιτικός ειδικός εξοπλισμός εγγεγραμμένος με πινακίδες κυκλοφορίας «τρακτέρ».
Εκτός από τα τεθωρακισμένα οχήματα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζουν και χρησιμοποιούν μαζικά κινεζικά οχήματα παντός εδάφους Desertcross-1000-3 που κατασκευάζονται από την Shandong Odes Industry.

Screenshot_5-2-2.jpg

ZFB-05

Είναι γνωστό ότι το θωρακισμένο όχημα ZFB-05 σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Shaanxi Baoji Special Vehicles Co., Ltd.
Το θωρακισμένο όχημα είναι κατασκευασμένο στο πλαίσιο του ελαφρού οχήματος εκτός δρόμου Nanjing NJ2046, το οποίο είναι ένα εγκεκριμένο αντίγραφο του οχήματος Iveco 40.10WM.
Το ZFB-05 διαθέτει ένα εξολοκλήρου μεταλλικό θωρακισμένο κύτος, το οποίο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι αποτελεσματικό έναντι τυπικών πυρομαχικών 7,62×39 mm.
Προαιρετικά, μπορεί να εγκατασταθεί πρόσθετη θωράκιση με μεντεσέδες.
Το όχημα μάχης κινεζικής κατασκευής είναι εξοπλισμένο με 4κύλινδρο κινητήρα ντίζελ SOFIM 8142.43 με χωρητικότητα 117 ίππων, ο κατασκευαστής παρέχει προαιρετική επιλογή εγκατάστασης ενός ισχυρότερου κινητήρα SOFIM 8142.45, ο οποίος έχει 127 ίππους.
Οι κύριες χώρες που χειρίζονται το μηχάνημα είναι η Αφρική και η Κεντρική Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης