Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΜΜΕ Ισραήλ: Θέμα ωρών η επίθεση στο Ιράν σε πολλαπλά μέτωπα

ΜΜΕ Ισραήλ: Θέμα ωρών η επίθεση στο Ιράν σε πολλαπλά μέτωπα
Επιχειρήσεις στον Λίβανο επίσης θα πραγματοποιούνται «όσο συχνά κρίνεται απαραίτητο», σύμφωνα με τις αναφορές
 
Θέμα χρόνου -ίσως και ωρών- φαίνεται ότι είναι η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, με ισραηλινά και αμερικανικά μέσα, επικαλούμενα Ισραηλινούς αξιωματούχους, να κάνουν λόγο για «σκληρή απάντηση» στη μαζική πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη.
Την ίδια ώρα, τα θύματα των επιθέσεων στον Λίβανο έχουν ξεπεράσει τις 2 χιλιάδες μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση.
Ισραηλινά ΜΜΕ: Σχεδιάζονται πολλαπλές επιθέσεις
Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan όσο και άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο στρατός του Ισραήλ προετοιμάζεται για επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε πολλαπλά μέτωπα, σε Λίβανο, Γάζα, αλλά και Ιράν.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι  Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ετοιμάζουν μια «σημαντική και δύσκολη» επίθεση στο Ιράν, ως αντίποινα στην ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ. Μάλιστα αναφέρουν πως οι ισραηλινές αρχές αναμένουν από τους δυτικούς συμμάχους τους, που είναι αντίθετοι με την ιρανική επιρροή, να συμμετάσχουν στην επίθεση. Επίσης τονίζουν ότι το ταξίδι του στρατηγού M Kurilla, επικεφαλής του αμερικανικού στρατού στην περιοχή, στο Ισραήλ έχει ως αντικείμενο αυτή την επιχείρηση.
Οσον αφορά τη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός φέρεται να σχεδιάζει ελιγμούς, κυρίως γύρω από τον διάδρομο Νετζαρίμ.
Επιχειρήσεις στον Λίβανο επίσης θα πραγματοποιούνται «όσο συχνά κρίνεται απαραίτητο».
Ο ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε τις επιθέσεις στον νότιο Λίβανο ως «περιορισμένη» επιχείρηση η οποία θα επεκταθεί.
Ο στρατός ετοιμάζεται επίσης να αυξήσει τις επιθέσεις του σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας όπου υπάρχουν ενδείξεις επανεμφάνισης της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης