Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία ηττήθηκε - Με τακτικές λαβίδας έσπασε η άμυνα – Ως ντόμινο πέφτει σύντομα το Donetsk – Αυτοκτονούν ή παραδίδονται

Η Ουκρανία ηττήθηκε - Με τακτικές λαβίδας έσπασε η άμυνα – Ως ντόμινο πέφτει σύντομα το Donetsk – Αυτοκτονούν ή παραδίδονται
Washington Post: Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει με πρωτοφανή ρυθμό - Κέρδισαν 823 τετραγωνικά χλμ σε ελάχιστο χρόνο στην Ουκρανία - Roman Kostenko (Ουκρανός Βουλευτής): Μεγάλη ήττα η πτώση του Ugledar – Η Ταξιαρχία Khortitsa καταστράφηκε
(upd8) Πλέον επίσημα, οι πολιτικοί της Ουκρανίας ομολογούν, η απώλεια του Ugledar και η απώλεια του Pokrovsk προσεχώς θα οδηγήσει σε ξεκάθαρη ήττα τον Ουκρανικό στρατό στο Donetsk.
Μάλιστα ο Denis Pushilin ο επικεφαλής της περιφέρειας του Donetsk προειδοποιεί ότι σύντομα όλη η περιοχή θα απελευθερωθεί και ότι ο Ρωσικός στρατός θα ελέγξει όλη το Donetsk.
Οι Ρωσικές δυνάμεις ακολουθούν την στρατηγική της λαβίδας δηλαδή προελαύνουν από τα πλάγια σε μια περιοχή στόχο και κλείνουν προς τον στόχο όπως μια λαβίδα…
Αυτή η στρατηγική που εφαρμόστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο τον Μακεδόνα στρατηλάτη απέδωσε τόσο στο Ugledar απόλυτα επιτυχώς, στο Toretsk και το Chasiv Yar και τώρα στο Kupyansk, Svatove και Kreminna…
Η πτώση του Ugledar ανοίγει τον δρόμο για δύο κατευθύνσεις στους Ρώσους στο Kurakhove και στην Velikaya Novoselka.
Την ίδια στρατηγική θα ακολουθήσουν οι Ρώσοι και στο Pokrovsk, ότι αποφεύγουν την κατά μέτωπο επίθεση και πάνε πλευρικά είναι ένδειξη ότι και στο Pokrovsk θα εφαρμόσουν την τακτική της λαβίδας.
Ο Ουκρανικός στρατός έχει ήδη καταρρεύσει στο Donbass, μόνο την τελευταία εβδομάδα παραδόθηκαν 83 στρατιώτες
Επίσης ο διοικητής του 86ου χωριστού τάγματος της 123ης χωριστής ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Igor Grib, αυτοκτόνησε....ήταν μια πράξη απελπισίας αλλά και γενναιότητας.

Εν τω μεταξύ το πλήρωμα του τανκ Τ-80 δεν σταμάτησε την επίθεση στο Ugledar ακόμη και όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά, το πρώτο ρωσικό τανκ που μπήκε στο Ugledar δεν είχε πυρομαχικά...
Πραγματικά τρομερό...

Denis Pushilin (Επικεφαλής του Donetsk): Όλη η δημοκρατία του Donetsk θα περάσει σε ρωσικό έλεγχο σύντομα

Ολόκληρη η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk είναι πιθανό να απελευθερωθεί στο άμεσο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής Denis Pushilin.
«Κάθε μέρα, καταγράφουμε πρόοδο που σημειώνεται από τα στρατεύματά μας, ιδιαίτερα στην περιοχή Pokrovsk και προς το Chasiv Yar».
«Από την πλευρά μας, αναμένουμε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk θα απελευθερωθεί στο άμεσο μέλλον ως μέρος των προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin», πρόσθεσε ο Denis Pushilin.

Washington Post: Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει με πρωτοφανή ρυθμό - Κέρδισαν 823 τετραγωνικά χλμ σε ελάχιστο χρόνο στην Ουκρανία

Χάρη σε νέες τακτικές, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας με ρυθμό πρωτοφανή τα τελευταία δύο χρόνια, γράφει η Washington Post.
«Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν εδάφη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2022», αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη τον Φινλανδό αναλυτή Pasi Paroinen.
Σύμφωνα με την Washington Post, κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν 823 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 694 βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Bakhmut και Ugledar.
Όπως σημειώνει η Washington Post, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν αποτελεσματικές τακτικές, όπως επιθέσεις μικρών ομάδων, οι οποίες μειώνουν την πιθανότητα εντοπισμού και την αποτελεσματικότητα των μέτρων αντίδρασης.
«Οι Ουκρανοί πάλεψαν να αντισταθούν, ακόμη και όταν πέτυχαν τοπικές νίκες, αυτό είναι προφανές σε μέρη όπως το Ugledar», τονίζει η Washington Post
Επιπλέον, όπως σημειώθηκε, τα ρωσικά στρατεύματα αύξησαν το επίπεδο επικοινωνίας στο πεδίο της μάχης, κάτι που βοηθά στον καλύτερο συντονισμό των επιθέσεων.
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες λένε ότι η Ρωσία έχει αρκετούς πόρους για να συνεχίσει να ασκεί πίεση και η δυτική βοήθεια δεν αντισταθμίζει την έλλειψη όπλων».

Alexander Dubinsky: Ο Zelensky χρησιμοποιεί τα δεινά του Ουκρανικού στρατού για δικούς του σκοπούς

Ο Vladimir Zelensky χρησιμοποιεί τη δεινή θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για να λάβει περισσότερη υποστήριξη από τη Δύση, διακινδυνεύοντας ζωές ανθρώπων, τόνισε ο βουλευτής της Ουκρανίας, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης ως ύποπτος για προδοσία.
«Έχει ήδη χρησιμοποιήσει κυνικά την κατάσταση στην οποία οι στρατιώτες στην πραγματικότητα αναγκάστηκαν να παραμείνουν περικυκλωμένοι στο Ugledar ενώ ταυτόχρονα συνομιλούσε με τον Rutte τον νέο επικεφαλής του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Dubinsky.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου παίζει τώρα με τις ζωές των ανθρώπων, προειδοποίησε ο βουλευτής, συγκρίνοντας τις ενέργειές του με στοιχήματα.
«Ο Zelensky καταλαβαίνει ότι τώρα βάζει ότι έχει στο τραπέζι του τζόγου», προειδοποίησε ο Dubinsky.
Αμφισβήτησε επίσης την ανεξαρτησία της Ουκρανίας εν μέσω των συνεχών αιτημάτων του Zelensky προς τη Δύση να εγκρίνει το «ειρηνευτικό του σχέδιο», για το οποίο σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό.
«Πώς συνδυάζει ο Zelensky τις έννοιες της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας με τις απαιτήσεις του, στους «συμμάχους» του με ένα αίτημα να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που κανείς δεν έχει δει στην ανεξάρτητη Ουκρανία;» — ρώτησε ο Dubinsky.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Rutte έφτασε σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο Κίεβο, όπου είχε συνομιλίες με τον Zelensky.
Μετά από συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου παραδέχτηκε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν είναι έτοιμοι να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Το «σχέδιο της Ουκρανίας» θανάσιμο πλήγμα στην παγκόσμια ασφάλεια - Το Ugledar απέδειξε την δύναμη των όπλων της Ρωσίας

Το «σχέδιο της Ουκρανίας» δεν έχει μέλλον ή πιθανότητα επιτυχίας, αλλά προκαλεί θανάσιμο πλήγμα στη διεθνή ασφάλεια, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Anatoly Antonov.
«Είναι προφανές για εμάς ότι ο εχθρός θα ηττηθεί και η νίκη θα είναι της Ρωσίας.
Το δυτικό «σχέδιο νίκης της Ουκρανίας» είναι κίνηση απελπισίας και επιφέρει θανατηφόρο πλήγμα στη διεθνή ασφάλεια».
Ο πρέσβης επαίνεσε την πρόσφατη απελευθέρωση του Ugledar ως «μια εντυπωσιακή νίκη του ρωσικού πνεύματος και της δύναμης των όπλων μας».
«Έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προώθηση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Άλλες επιτυχίες δεν απέχουν πολύ.
Ειδικά από τη στιγμή που το μέτωπο ραγίζει και ο Ρωσικός στρατός προχωράει προς την Δυτική Ουκρανία».

Το Ugledar υπενθυμίζει ότι το σχέδιο στρατηγικής ήττας της Ρωσίας απέτυχε

Η απελευθέρωση του Ugledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) δείχνει ότι οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία από την Δύση είναι άσκοπες, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Anatoly Antonov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης αποφεύγουν να σχολιάσουν την απελευθέρωση του Ugledar «γιατί τους είναι αδύνατο να παραδεχτούν την αποτυχία του σχεδίου τους να επιφέρουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία».
«Η απελευθέρωση του Ugledar είναι μια ακόμη απόδειξη του γεγονότος ότι οι ατελείωτες προμήθειες όπλων στο Κίεβο σε βάρος των φορολογουμένων των ΗΠΑ απλά δεν έχουν νόημα».
«Προφανώς, η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να παρακινεί τους Ουκρανούς ηγέτες σε αλόγιστες προκλητικές ενέργειες.
Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν ότι τέτοιες προσπάθειες είναι μάταιες και θα οδηγήσουν μόνο σε περισσότερα θύματα.
Πρόσθεσε ότι, σε κάθε περίπτωση, τα αμερικανικά οχήματα και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός είτε καταστρέφονται είτε κατασχέθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ως ντόμινο καταρρέει η Ουκρανική άμυνα – Σημείο καμπής η μεγάλη νίκη των Ρώσων στο Ugledar

Η Ουκρανία δεν αλλάζει τις τρομοκρατικές του τακτικές ενώ ο ρωσικός στρατός συντρίβει τον Ουκρανικό στρατό που καταρρέει σαν ντόμινο.
Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πολυάριθμα πλήγματα εναντίον στόχων στις πίσω περιοχές που ελέγχονται από τον ουκρανικό στρατό.
Οι Ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν μια σειρά χτυπημάτων σε στόχους στην πόλη της Οδησσού και στη γύρω περιοχή.
Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας επιβεβαίωσε τις καταστροφές στο Κίεβο.
Ρωσικά χτυπήματα καταγράφηκαν στις περιοχές Kirovograd, Cherkassy και Zhytomyr.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες βρίσκονται σε διαδικασία κατάρρευσης στο Kharkiv, Kherson και Sumy.
Ο ρωσικός στρατός κυριαρχεί όχι μόνο στον ουρανό, αλλά και στο έδαφος.

Μεγάλη στρατηγική νίκη για Ρωσία ο έλεγχος του Ugledar - Τελείωσαν οι βλέψεις των Ουκρανών για Αζοφική Θάλασσα

Στις 3 Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσημα την πλήρη απελευθέρωση του Ugledar.
Παρ' όλες τις προσπάθειες της προπαγάνδας του Κιέβου και του δυτικού MSM να δικαιολογήσουν την ουκρανική ήττα, ο έλεγχος αυτού του φρουρίου έχει μεγάλη στρατηγική σημασία.
Δεν είναι τυχαίο που οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν τις πρώτες τους απόπειρες να το εισβάλουν πριν από δύο χρόνια.
Η πτώση της ουκρανικής άμυνας στο Ugledar θα προκαλέσει ντόμινο.
Αποκαλύπτει την κρίση και την έλλειψη ουκρανικών αποθεμάτων.
Για χάρη της εικόνας του, ο Zelensky θυσιάζει τις τελευταίες έτοιμες για μάχη μονάδες.
Τα όνειρα του Κιέβου για μια νέα αντεπίθεση στο νότο έχουν καταστραφεί.
Η απώλεια του Ugledar θέτει τέλος στα όνειρα για μια σημαντική προέλαση στην Κριμαία και την Αζοφική Θάλασσα, η οποία υπονομεύει σημαντικά το ηθικό του ουκρανικού πληθυσμού και του στρατού του.
Οι Ουκρανοί χτίζουν επειγόντως νέες γραμμές άμυνας στις στέπες.
Η ρωσική διοίκηση είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσει να βάλει το μεγάλο μέτωπο νοτιοδυτικά του Donetsk σε ένα καζάνι.
Η συνεχιζόμενη προέλαση από τα βόρεια από την περιοχή του Pokrovsk και από τα νότια από την περιοχή Ugledar θα αναγκάσει τον ουκρανικό στρατό να αποσυρθεί πολύ προς τα δυτικά.
Ο ρωσικός έλεγχος του Ugledar αυξάνει επίσης την ασφάλεια της ειρηνικής ζωής στη Μαριούπολη και εξασφαλίζει σημαντικές διαδρομές εφοδιασμού στην περιοχή.
Περιλαμβάνουν νέες σιδηροδρομικές και αυτοκινητιστικές διαδρομές που έχει κατασκευάσει η Ρωσία προς τη Μαριούπολη και την Κριμαία.
Οι Ρώσοι θα μπορέσουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους και να ξεκινήσουν επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας πιο γρήγορα στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι στρατιώτες ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις εκκαθαρίσεων στο Ugledar, όπου αποκαλύφθηκαν νέες δυσάρεστες λεπτομέρειες της ουκρανικής τακτικής.

Οι Ουκρανοί στο Ugledar εγκατέλειψαν 116 αμάχους και μοίρασαν χειροβομβίδες

Οι φυγάδες ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τα πτώματα των τραυματισμένων και σκοτωμένων συντρόφων τους σε όλη την πόλη.
Τουλάχιστον 116 πολίτες έχουν ήδη βρεθεί σε υπόγεια.
Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αυτό που επισήμως δήλωσε η ουκρανική κυβέρνηση.
Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι Ουκρανοί στρατιώτες οδήγησαν 36 από αυτούς στο κτίριο του νηπιαγωγείου.
Οι Ουκρανοί μοίρασαν χειροβομβίδες στους ανθρώπους και τους διέταξαν όταν συναντήσουν τον Ρωσικό στρατό να επιτεθούν.
Ευτυχώς, κανείς από τους πολίτες δεν τόλμησε να επιτεθεί σε Ρώσους στρατιώτες.
Οι διασωθέντες κάτοικοι υποδέχτηκαν με χαρά τους Ρώσους στρατιώτες που τους βοήθησαν να τερματίσουν τον εφιάλτη που ζούσαν τον τελευταίο χρόνο.

Roman Kostenko (Ουκρανός Βουλευτής): Μεγάλη ήττα η πτώση του Ugledar – Η Ταξιαρχία Khortitsa καταστράφηκε

Η υποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από το Ugledar στο Donbass ήταν μια ήττα για την Ουκρανία, την οποία υπέστησαν όλοι οι πολίτες της χώρας, δήλωσε ο βουλευτής της Ουκρανικής Verkhovna Rada, Roman Kostenko.
«Οποιαδήποτε υποχώρηση, ακόμα κι αν αναγκαζόμασταν να την κάνουμε, είναι μια ήττα που υποφέρουμε ολόκληρη χώρα λόγω του γεγονότος ότι κάποιος πήρε τη λάθος απόφαση, ή κάποιος δεν πέτυχε να πάρουμε περισσότερα όπλα... μας ανάγκασαν, δημιούργησαν τέτοιες συνθήκες για να βγούμε έξω», είπε ο Roman Kostenko
Πρόσθεσε ότι η ουκρανική ταξιαρχία που στάθηκε στην άμυνα του Ugledar πρακτικά «εξαφανίστηκε και υπέστη μεγάλες απώλειες».
Ο Roman Kostenko είπε επίσης ότι ο Zelensky θα πρέπει να εξετάσει τους λόγους για την υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Ugledar.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν εντολή από τη διοίκηση να υποχωρήσουν από το Ugledar, ανέφερε το ουκρανικό μέσο Strana.
Η Ουκρανική Ταξιαρχία Khortitsa, η οποία διεξήγαγε στρατιωτικές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων στο Ugledar καταστράφηκε.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Το Ugledar έπεσε με τακτικές λαβίδας από τις μονάδες Vostok

Οι μαχητές της ομάδας στρατευμάτων Vostok κατάφεραν να σπάσουν την ουκρανική άμυνα του Vugledar, πραγματοποιώντας πλευρικό ελιγμό και καταλαμβάνοντας την πόλη σε μια επίθεση με τσιμπίδα από τα πλευρά, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.
«Το κλειδί για την ουκρανική άμυνα του Ugledar αποδείχθηκε ότι ήταν ένας ελιγμός από τα πλάγια των μονάδων της ομάδας δυνάμεων Vostok, οι οποίες, με επιθέσεις από τα πλάγια, κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη-φρούριο σε μια κίνηση λαβίδας».
Σύμφωνα με τους στρατιώτες που εισέβαλαν στην πόλη, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιστάθηκαν μέχρι το τέλος, κρυμμένες σε ορυχεία και υπόγεια από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.
Όμως, μπροστά στην αναπόφευκτη περικύκλωση, οι ουκρανικές μονάδες εγκατέλειψαν το Ugledar, ενώ πάνω από 40 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν.
«Στην απελευθερωμένη πόλη, τα τρόπαια περιλάμβαναν όπλα και πυρομαχικά που είχαν εγκαταλειφθεί από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Νατοϊκών όλμων, τουρκικών και αμερικανικών αυτόματων εκτοξευτών χειροβομβίδων, φορητών όπλων και άλλα».

Ο Igor Grib διοικητής του 86ου τάγματος της 123ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας των Ουκρανών αυτοκτόνησε στο Ugledar

Ο διοικητής του 86ου χωριστού τάγματος της 123ης χωριστής ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Igor Grib, αυτοκτόνησε αφού η μονάδα του εγκατέλειψε κοντά στο Ugledar ανέφερε το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
«Ο 33χρονος διοικητής του τάγματος αυτοκτόνησε στις 2 Οκτωβρίου, αφού το τάγμα του τράπηκε σε φυγή από θέσεις κοντά στο Ugledar, κάτι που οδήγησε στην τελική απώλεια της πόλης».
Διευκρινίζεται ότι ο διοικητής του τάγματος αυτοκτόνησε μετά τον σχηματισμό και οι στρατιώτες άκουσαν έναν πυροβολισμό αμέσως μετά τη διασπορά τους.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του Ugledar στις 3 Οκτωβρίου.
Το Ugledar ήταν το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Yuzhnodonetsk.
Τώρα τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να προχωρήσουν στην Velikaya Novoselka στα σύνορα με την περιοχή Zaporozhye και το Kurakhove, όπου ο Ουκρανικός στρατός έχει εξοπλίσει ισχυρές αμυντικές γραμμές.
Επιπλέον, η απελευθέρωση του Ugledar εξασφάλισε πλήρως τον αυτοκινητόδρομο Donetsk – Mariupol.

Ο Arseniy Prilipka της 72ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας δραπέτευσε και προειδοποιεί, το Ugledar είναι η αρχή για τους Ρώσους

Η κατάλληψη του Ugledar επέτρεψε στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να εκμεταλλευτούν ένα στρατηγικά σημαντικό πλεονέκτημα, δήλωσε ο Arseniy Prilipka, αξιωματικός Τύπου της 72ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που δραπέτευσε από το Ugledar.
«Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσουν το φρούριο Ugledar, το οποίο έγινε άλλο ένα πλεονέκτημα για αυτούς
Το Ugledar είναι σε υψόμετρο που θα τους επιτρέψει να προκαλέσουν ζημιά…προειδοποίησε.
Ο Arseniy Prilipka εξήγησε ότι η παράδοση του Ugledar ήταν αποτέλεσμα της πλήρους ανωτερότητας του ρωσικού στρατού έναντι των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, παραπονούμενος ότι οι Ουκρανοί μαχητές δεν μπορούσαν να αντέξουν την καθημερινή πίεση από τα πλευρά.
«Υπήρχαν ευκαιρίες να κρατήσουμε το Ugledar αλλά για αυτό χρειαζόμασταν τουλάχιστον ισοτιμία σε πόρους.
Για περισσότερους από έξι μήνες αυτή η συνεχής καθημερινή πίεση συνεχιζόταν, από το πυροβολικό μέχρι τα drones-καμικάζι ήταν συνεχώς στον ουρανό, είχαν δυνατό ηλεκτρονικός πόλεμο, πολύ δυνατό ηλεκτρονικό πόλεμο, στον οποίο είναι δύσκολο να αντισταθείς».
Αναγνώρισε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός έχει μάθει να προσαρμόζεται καλά στην «εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων στο πραγματικό πεδίο μάχης».
«Οι αλλαγές υπαγορεύονται από τα όπλα που εμφανίζονται στο πεδίο της μάχης: καταλήξουμε σε κάτι, έρχονται με αντίμετρα», κατέληξε ο Arseniy Prilipka.

Το πλήρωμα του τανκ Τ-80 δεν σταμάτησε την επίθεση στο Ugledar ακόμη και όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά

Το πλήρωμα του τανκ T-80BVM της ομάδας στρατευμάτων Vostok ξόδεψε τα πυρομαχικά του κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Ugledar, αλλά δεν εγκατέλειψε τη μάχη.
«Ένα από τα πληρώματα του άρματος μάχης T-80BVM του σχηματισμού συνδυασμένων όπλων της ομάδας δυνάμεων Vostok από την Transbaikalia ήταν το πρώτο που έσπασε την άμυνα στο Ugledar από τη δυτική κατεύθυνση, ανοίγοντας το δρόμο για άλλα τεθωρακισμένα».
Σημειώνεται ότι το πλήρωμα εξάντλησε όλα τα πυρομαχικά για να παράσχει υποστήριξη στο προπορευόμενο επιθετικό τανκ, αλλά δεν εγκατέλειψε τη μάχη.

Τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών στο Kursk με 20.200 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες και 1.170 κατεστραμμένα τεθωρακισμένα

Η Ομάδα Δυνάμεων Sever του ρωσικού στρατού νίκησε αρκετούς ουκρανικούς σχηματισμούς στην κατεύθυνση του Kursk αφού τους προκάλεσε μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στην ενημέρωσή του στις 4 Οκτωβρίου, το υπουργείο είπε ότι η 22η, η 41η 115η μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας, η 17η ταξιαρχία αρμάτων μάχης, η 95η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης της AFU, η 1η ταξιαρχία Εθνικής Φρουράς και η 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών καθώς και η 103η Ταξιαρχία άμυνας υπέστησαν απώλειες κοντά στους οικισμούς Daryino, Lyubimovka, Novy Put, Pokrovsky και Plekhovo.
Η ομάδα δυνάμεων Sever απέκρουσε επίσης δύο αντεπιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου κοντά στους οικισμούς Lyubimovka, Olgovka και Plekhovo.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, από την έναρξη της μάχης στο Kursk οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει
20.200 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες,
135 άρματα μάχης,
66 οχήματα μάχης πεζικού,
98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
870 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης
άθροισμα τεθωρακισμένων = 1.170
580 μηχανοκίνητα οχήματα,
165 πυροβόλα κ.α.

Προέλαση Ρώσων στο Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στο Vovchansk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv στις 4 Οκτωβρίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 3 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος των οδών Kolokoltsova και Pushkinska στο κέντρο Vovchansk (βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv) κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στο 30 Σεπτεμβρίου.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων του Kharkiv, συνταγματάρχης Vitaliy Sarantsev δήλωσε στις 3 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις μείωσαν τον ρυθμό των επιθετικών επιχειρήσεων εντός του Vovchansk τις τελευταίες ημέρες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναπληρώνουν τις ομάδες επίθεσης μέσω εσωτερικών εναλλαγών.

Κοντά σε μεγάλη νίκη οι Ρώσοι κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένη προέλαση κοντά στην Kreminna εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοανατολικά του Terny (βορειοδυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα ανατολικά προάστια της Kolisnykivka και νοτιοανατολικά του οικισμού.
Επίσης προσπαθούν να καταλάβουν τον αυτοκινητόδρομο P-79 Kurylivka-Borova μεταξύ Kolisnykivka και Kruhlyakivka και να φτάσουν στον ποταμό Oskil.

Νέα προέλαση των Ρώσων στο Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νότια του Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών προς αυτή την κατεύθυνση στις 4 Οκτωβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα δυτικά της Nelipivka (νότια του Toretsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στο ίδιο το Toretsk, βορειοανατολικά του Toretsk κοντά στο Dachne, νότια του Toretsk κοντά στο Nelipivka και νοτιοδυτικά του Toretsk κοντά στο Shcherbynivka και το Sukha Balka στις 3 και 4 Οκτωβρίου.
Μια ουκρανική ταξιαρχία δημοσίευσε πλάνα στις 3 Οκτωβρίου που δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν πρόσφατα συνδυασμένες μηχανοκίνητες επιθέσεις και επιθέσεις πεζικού δυτικά του Niu York (νότια του Toretsk).

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν λαβίδες στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Pokrovsk στις 4 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά της Novohrodivka.
Οι μάχες συνεχίστηκαν ανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Promin, Vozdvyzhenka, Novooleksandrivka, Novotoretske και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Tsukuryne, Lysivka, Krutyi Yar, Hirnyk, Mykolaivka και Selydove στις 3 και 4 Οκτωβρίου.
Ένας Ρώσος δημοσίευσε πλάνα στις 4 Οκτωβρίου που υποτίθεται ότι δείχνει τις ρωσικές δυνάμεις να αποκρούουν μια ουκρανική αντεπίθεση κοντά στο Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk).

UAF_Kursk_Incursion_October_4_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_October_4_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_4_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_October_4_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_4_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_4_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης