Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ πιέζει τους Αμερικανούς να στείλουν πυραύλους JASSM στους Ουκρανούς

Το ΝΑΤΟ πιέζει τους Αμερικανούς να στείλουν πυραύλους JASSM στους Ουκρανούς
Οι παραδόσεις καθυστερούσαν υπό τον φόβο μην πέσει στα χέρια των Ρώσων η αμερικανική τεχνολογία
Πιέσεις στις ΗΠΑ να προμηθεύσουν με το σύστημα επικοινωνιών Link 16 και με πυραύλους cruise JASSM την Ουκρανία ασκεί το ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το CNN, o Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο οποίος ηγείται επίσης της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Christopher Cavoli, συμπεριέλαβε το σύστημα επικοινωνιών Link 16 και τους πυραύλους cruise JASSM στον κατάλογο των όπλων που, κατά τη γνώμη του, η Ουάσιγκτον πρέπει να προμηθεύσει Κίεβο.
Σημειώνεται ότι ο Cavoli, κατά τη σύνταξη της λίστας, δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες καθυστερούσαν τις παραδόσεις, αν και η Ουκρανία έχει επανειλημμένα ζητήσει τέτοιου είδους όπλα.
Σύμφωνα με πηγές του CNN, αυτό μπορεί να οφείλεται στον φόβο των ΗΠΑ ότι η τελευταία αμερικανική τεχνολογία θα καταλήξει στα χέρια του ρωσικού στρατού.
Στις 3 Σεπτεμβρίου, το Reuters ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον ήταν κοντά σε συμφωνία για τη μεταφορά πυραύλων cruise μεγάλου βεληνεκούς JASSM στο Κίεβο, αλλά η Ουκρανία θα πρέπει να περιμένει καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να επιλύσουν σχετικά τεχνικά ζητήματα.
Όπως αναφερόταν, η συμπερίληψη αυτών των πυραύλων αέρος-εδάφους στο πακέτο όπλων του Κιέβου «θα ανακοινωθεί αυτό το φθινόπωρο αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για αυτό το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης