Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών τους για την υπεράσπιση του Ισραήλ

Ιράν: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών τους  για την υπεράσπιση του Ισραήλ
Προειδοποιεί ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Abbas Araghchi για την αποστολή σττρτιωτών για το χειρισμό συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των στρατευμάτων τους» αναπτύσσοντάς τους στο Ισραήλ για να χειριστούν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Abbas Araghchi.
«Ενώ κάναμε τεράστιες προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες για να περιορίσουμε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή μας, το λέω ξεκάθαρα ότι δεν έχουμε κόκκινες γραμμές για την υπεράσπιση του λαού και των συμφερόντων μας», έγραψε ο Araghchi σε ανάρτησή του στο X την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024.
Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει όπλα στην ισραηλινή οντότητα κατοχής σε άνευ προηγούμενου ποσότητες κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Η προειδοποίησή του έρχεται εν μέσω αναφορών ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης του προηγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας THAAD στο Ισραήλ εν αναμονή πιθανών ιρανικών αντιποίνων με βαλλιστικούς πυραύλους σε μια αναμενόμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το σύστημα THAAD απαιτεί την παρουσία αμερικανικού προσωπικού στο έδαφος για να λειτουργήσει.
Οι Times of Israel επικαλέστηκαν Αμερικανό αξιωματούχο ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός προηγμένου αντιβαλλιστικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, που λειτουργεί από αμερικανικά στρατεύματα, στο «Ισραήλ» εν αναμονή μιας πιθανής ιρανικής απάντησης.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σαββατοκύριακο (12-13 10) ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να στείλουν συστοιχίες αεράμυνας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) για να ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ έναντι βαλλιστικών πυραύλων, ιδίως καθώς ομάδες του Άξονα της Αντίστασης έχουν εξαπολύσει αρκετές πυραυλικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους το τελευταίο διάστημα.
Αμερικανός αξιωματούχος είπε στους Times of Israel ότι η κυβέρνηση Biden διερευνά τη δυνατότητα μεταφοράς των συστημάτων στο Ισραήλ, αν και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.
Σύμφωνα με μια έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου τον Απρίλιο, ο στρατός των ΗΠΑ διαθέτει επί του παρόντος επτά συστοιχίες THAAD.
Το σύστημα συμπληρώνει το αμυντικό σύστημα Patriot αλλά προσφέρει ένα ευρύτερο αμυντικό βεληνεκές, ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους σε αποστάσεις 150-200 χιλιομέτρων (93-124 μίλια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης