Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο Biden σε Netanyahu: Λύστε το πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, αλλιώς θα αντιμετωπίσετε κυρώσεις

Τελεσίγραφο Biden σε Netanyahu: Λύστε το πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, αλλιώς θα αντιμετωπίσετε κυρώσεις

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ο Πλανητάρχης κάλεσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό να λύσει το πρόβλημα μέσα σε 30 ημέρες

Σχετικά Άρθρα
Τελεσίγραφο έστειλαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ, λέγοντας πως αν δεν έχουν λύση την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα σε τριάντα ημέρες, η Ουάσινγκτον θα επιβάλλει εμπάργκο όπλων, παρότι οι πληροφορίες ακόμα είναι κάπως συγκεχυμένες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης N12, ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ron Dermer και ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant έλαβαν επιστολή από την κυβέρνηση Biden.
Σημειώνεται ότι παρά την επιστολή αυτή το αντιαεροπορικό αμερικανικό σύστημα THAAD φτάνει στο Ισραήλ και τις επόμενες ημέρες η συστοιχία θα αναπτυχθεί προκειμένου η ομάδα των 100 Αμερικανών να μπορούν να το χειριστούν.

Τελεσίγραφο τριάντα ημερών

Με την επιστολή αυτή, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως το Τελ Αβίβ έχει 30 ημέρες προθεσμία να λύσει το ανθρωπιστικό πρόβλημα της Γάζας, διαφορετικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που προβλέπει αμερικανική νομοθεσία.
Η σημαντικότερη από αυτές τις συνέπειες είναι το εμπάργκο όπλων μία κίνηση που θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο την κυβέρνηση Netanyahu όσο και τις πολεμικές επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη.

Τι αναφέρει η επιστολή

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η επιστολή καλεί το Ισραήλ να τηρήσει τη δέσμευσή που είχε δώσει τον Μάρτιο του 2024 «να επιτρέψει και να μην εμποδίσει τη μεταφορά αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση στη Γάζα».
Επίσης, στην επιστολή τονίζεται ότι τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε η χαμηλότερη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας που εισήλθε στην Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης