Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Akio Toyota: Εκατομμύρια απολύσεις φέρνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

tags :
Akio Toyota: Εκατομμύρια απολύσεις φέρνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota, εξέφρασε ανοιχτά τις ανησυχίες του για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει μια απόλυτη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα (EV), προβλέποντας ότι θα μπορούσαν να χαθούν 5,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ιαπωνία.
Οι θέσεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο εργαζόμενους που σχετίζονται με την παραγωγή και την υποστήριξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς και τις ευρύτερες αλυσίδες εφοδιασμού που στηρίζονται σε αυτή την τεχνολογία. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Ναγκόγια, ο Toyoda υπογράμμισε ότι η Ιαπωνία, με την υπάρχουσα ενεργειακή υποδομή της, θα δυσκολευόταν να διαχειριστεί την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που θα προκαλούσε η πλήρης αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων από ηλεκτρικά.
Επιπλέον, εξέφρασε τη θέση του υπέρ μιας ισορροπημένης στρατηγικής που θα συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά και καθαρότερα οχήματα εσωτερικής καύσης, αντί για μια μονοδιάστατη εστίαση στα ηλεκτρικά.
Η στάση του Toyoda δεν είναι καινούργια.
Εδώ και χρόνια έχει ασκήσει κριτική στην παγκόσμια τάση που θέλει τις κυβερνήσεις και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εγκαταλείπουν πλήρως τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Θεωρεί ότι η προσέγγιση αυτή είναι κοντόφθαλμη και δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες και ανάγκες της ενεργειακής υποδομής, ιδίως σε χώρες όπως η Ιαπωνία, όπου η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μη ανανεώσιμες πηγές (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης