Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Stellantis: Αναζητείται νέος διευθύνων σύμβουλος

tags :
Stellantis: Αναζητείται νέος διευθύνων σύμβουλος
Η Stellantis, μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς αναζητά νέο πρόεδρο, καθώς ο Carlos Tavares πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί το 2026.
Η αναζήτηση διαδόχου θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2025, μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και αλλαγές στη διοικητική της δομή.
Ο Tavares υπήρξε καθοριστικός για την ενοποίηση της Fiat Chrysler Automobiles και της PSA Group, που οδήγησε στη δημιουργία της Stellantis το 2021.
Υπό την ηγεσία του, η Stellantis έχει υιοθετήσει μια στρατηγική με έμφαση στη μείωση του κόστους, τις συνεργασίες και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτροκίνηση.
Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες, ειδικά στη Βόρεια Αμερική, όπου τα υψηλά αποθέματα και τα μειωμένα κέρδη έχουν προκαλέσει προειδοποιήσεις για πιθανή μείωση μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών.
Η πρόσφατη αναδιοργάνωση της διοίκησης στοχεύει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας σε κρίσιμες αγορές.
Ο Jean-Philippe Imparato, που προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Alfa Romeo, έχει διοριστεί COO Ευρώπης, ενώ ο Antonio Filosa αναλαμβάνει COO Βόρειας Αμερικής, ένας ρόλος που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος δεδομένων των προκλήσεων στην αμερικανική αγορά Spectre (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης