Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για το Ιράν – Συνομιλία Trump, Netanyahu - Ομοβροντία ρουκετών Hezbollah κατά IDF

Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για το Ιράν – Συνομιλία Trump, Netanyahu - Ομοβροντία ρουκετών Hezbollah κατά IDF
Λίγο πριν χτυπήσει το Ιράν, το Ισραήλ προκαλεί νέο λουτρό αίματος στη Γάζα και εντείνει το σφυροκόπημα του Λιβάνου - Με ομοβροντία ρουκετών απαντά η Hezbollah
Οι προετοιμασίες του Ισραήλ για το χτύπημα κατά του Ιράν φαίνεται πως βρίσκονται στην τελική ευθεία με τις δυνάμεις της IDF να συνεχίζoυν τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο, από όπου δέχονται μπαράζ ρουκετών από τη Hezbollah.
Μετά την διαρροή απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ, για τα σχεδιαζόμενα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, η κυβέρνηση Netanyahu επανεξετάζει τις επιλογές της και το απόγευμα, θα συνεδριάσει το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel.
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στις 19:30 απόψε στο στρατιωτικό αρχηγείο Kirya στο Τελ Αβίβ, αναφέρει το ισραηλινό μέσο, τονίζοντας ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται για να πλήξει το Ιράν.

Επικοινωνία Netanyahu – Trump

Από το γραφείο του Netanyahu, στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρώην πρόεδρο και νυν υποψήφιο για το αξίωμα των ΗΠΑ ξανά, Donald Trump.
«Ο πρωθυπουργός Netanyahu επανέλαβε όσα είπε δημοσίως: Το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Μια μέρα μετά την επίθεση με drone στην εξοχική κατοικία του, ο Benjamin Netanyahu με νέα δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη χαρακτήρισε έργο της Hezbollah και πρακτόρων του Ιράν απειλώντας για βαρύ τίμημα.

Ομοβροντία ρουκετών της Hezbollah κατά στρατιωτικής βάσης

Η Hezbollah ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε μεγάλο καταιγισμό ρουκετών εναντίον μιας βάσης του ισραηλινού στρατού κοντά στη βόρεια πόλη Σαφάντ.
Οι μαχητές της Hezbollah προχώρησαν στη ρίψη μιας «σημαντικής ομοβροντίας ρουκετών» εναντίον αυτής της βάσης «για την υπεράσπιση του Λιβάνου και «ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού σε χωριά και σπίτια».
Το Ισραήλ ανέφερε επανειλημμένες επιθέσεις με περισσότερες από 100 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο από νωρίς το πρωί.
Ο στρατός του Λιβάνου στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον του οχήματός τους.
Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δρόμο που συνδέει το συνοριακό χωριό Ain Ebel με την κοντινή πόλη Hanin, σύμφωνα με το AJ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης