Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εκτινάσσονται τα έσοδα της Ρωσίας από το φυσικό αέριο, παρά τις δυτικές κυρώσεις

Reuters: Εκτινάσσονται τα έσοδα της Ρωσίας από το φυσικό αέριο, παρά τις δυτικές κυρώσεις

Το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει ότι τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα από τον κλάδο θα είναι 11,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια

Σχετικά Άρθρα

Το Reuters εκτιμά ότι τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τον Ιούνιο θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 50% σε ετήσια βάση στα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια (814 δισεκατομμύρια ρούβλια).
Τον Μάιο, ο αριθμός ήταν 794 δισεκατομμύρια ρούβλια και τον Ιούνιο του 2023 ήταν 529 δισεκατομμύρια ρούβλια.
Σύμφωνα με το Reuters, αυτό οφείλεται στη μείωση των επιδοτήσεων στα διυλιστήρια πετρελαίου και στην παράκαμψη των δυτικών κυρώσεων από τη Μόσχα.
Οι επιδοτήσεις είχαν ενθαρρύνει τα διυλιστήρια πετρελαίου να πωλούν τα προϊόντα τους στη ρωσική αγορά αντί να τα εξάγουν σε υψηλότερη τιμή.
Τον Ιούνιο, τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 50% από έτος σε έτος σε 814 δισεκατομμύρια ρούβλια (9,4 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το Reuters.Τον Μάιο, τα έσοδα ανήλθαν σε 794 δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ τον Ιούνιο του 2023 ήταν 529 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Ζαλίζουν τα κέρδη

Το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει ότι τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα από τον κλάδο θα είναι 11,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια, τα οποία είναι συγκρίσιμα με τα στοιχεία του 2022 και κατά ένα τέταρτο υψηλότερα από τα στοιχεία του 2023 (που ήταν 8,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια).
Για τον Ιανουάριο - Απρίλιο του τρέχοντος έτους, τα έσοδα του προϋπολογισμού για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν επίσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με συνολικά 4,157 τρισεκατομμύρια ρούβλια (αύξηση 82% από έτος σε έτος), σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης