Τελευταία Νέα
Gun Room

Τα τέσσερα τουφέκια της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ - Επιδημία, Πόλεμος, Λιμός, Θάνατος

Τα τέσσερα τουφέκια της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ - Επιδημία, Πόλεμος, Λιμός, Θάνατος
H Meridian Defense φέρνει στην πολιτική αγορά όπλα αντίστοιχα των καλύτερων στρατιωτικών προδιαγραφών
Εξατομικευμένα όπλα έχουν υπάρξει από την Αρχή του Χρόνου.
Οι τεχνίτες πάντα κατασκεύαζαν περίτεχνα, μοναδικά σπαθιά, τόξα, ασπίδες.
Η παράδοση συνεχίζεται ως σήμερα. Συνήθως συνδέεται με διακοσμημένα και καλαίσθητα ατομικά όπλα.
Κανείς δε σκέφτεται ένα “φθαρμένο” Καλάσνικωφ ως καμβά για να επιδείξει την οπλουργική του δεινότητα.

Αφοσιωμένος στα ΑΚ

Εκτός απο τον Τόνυ Άρρια, ιδιοκτήτη της Meridian Defense στην Καλιφόρνια.
Η μικρή σε όγκο εταιρεία του ειδικεύεται στα ανταλλακτικά για ΑΚ. Κατασκευάζει αναβαθμισμένες εκδόσεις του ρωσικού όπλου για άμυνα και σκοποβολή. Ισχυρίζεται πως είναι τα ακριβέστερα όπλα του είδους.
Ζώντας στην Αμερική δεν έχει πρόσβαση σε γνήσιους ρωσικούς κορμούς ΑΚ. Κατασκευάζει δικούς του από χαλυβδόφυλλο πάχους 1mm και τους υποβάλλει σε σκλήρυνση κατά το ρωσικό πρότυπο. Κατόπιν ταιριάζει πάνω τους γνήσια στρατιωτικά ανταλλακτικά, τα οποία συναρμολογεί με αμερικανικής κατασκευής κάνες. Οι σκανδάλες είναι ημιαυτόματης βολής με βελτιωμένη έλξη και βάρος, τις οποίες κατασκευάζει η Meridian.
Με αυτά τα απάρτια ως βάση παρουσίασε τους “Τέσσερις Καβαλάρηδες”, τα τέλεια όπλα για να αντιμετωπίσει κάποιος την έλευση της Αποκάλυψης. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το “φθαρμένο” φινίρισμα που τα κάνει να μοιάζουν ταλαιπωρημένα από κάποιο πεδίο μάχης.

“Επιδημία”

Το πρώτο είναι το MDC-47 “Pestilence”. Τα εσωτερικά απάρτια και το κλείστρο προέρχονται από ρουμανικά πρώην στρατιωτικά ΑΚΜ. Συνδυάζονται με μία κάνη  μήκους 40,6cm με μόνιμα προσαρμοσμένο φλογοκρύπτη/μειωτήρα ανάκρουσης.
Το διαμέτρημα είναι το 7,62Χ39mm εξασφαλίζοντας επάρκεια πυρομαχικών ακόμη και μετά το τέλος του Κόσμου. Ο πύργος του συστήματος αερίων φιλοξενεί και τη σκοπευτική ακίδα, αφήνοντας χώρο στο στόμιο της κάνης για προσθήκη σιγαστήρα. Το πιστόνι έχει ρυθμιστεί για αξιόπιστη λειτουργία όταν
χρησιμοποιούνται τέτοιες συσκευές. Πέρα από τα μηχανικά σκόπευτρα του ΑΚ, ο Άρρια έχει περιλάβει μια σοβιετικού τύπου ράγα ανάρτησης διόπτρας στην αριστερή πλευρά του κορμού και μια ράγα Μ1913 της Ultimak προαρμοσμένη το κάλυμα του πιστονιού αερίων. Διευκολύνει την τοποθέτηση red dot για ταχύτερη σκόπευση.
Στη θέση της λεπτής λαβής του ΑΚ βρίσκεται μια ανατομική της US PALM. Οι εξωτερικές επιφάνειες του μετάλλου έχουν υποστεί “φθορά”. Το ίδιο συμβαίνει στο κοντάκι και την ιδιόμορφη εμπρόσθια χειρολαβή που είναι χαρακτηριστική των ρουμανικών AK. Το όπλο δίνει την εντύπωση ότι διασώθηκε από κάποιο πεδίο μάχης, εικόνα που έχει επιτευχθεί με τεχνητή παλαίωση.
g1_28.JPG
“Πόλεμος”

Το δεύτερο μοντέλο “War” είναι ένα ημιαυτόματο αντίγραφο του RPK-47.
Όλα τα ανταλλακτικά περιλαμβανομένου του δίποδα και του κοντακίου προέρχονται από γιουγκοσλάβικα οπλοπολυβόλα M72. Ο κορμός είναι νέος αμερικανικής κατασκευής, το ίδιο και η κάνη μήκους 59cm με χρωμιωμένο αυλό.
Εξασφαλίζει τη μέγιστη ταχύτητα από το φυσίγγιο 7,62Χ39mm και αντοχή στη διάβρωση. Στο στόμιο της υπάρχει ένας φλογοκρύπτης FH-4AK συμβατός με σιγαστήρες. Πάνω στον κορμό τοποθετείται βάση για διόπτρα, ώστε να εκμεταλλευτεί το αυξημένο βεληνεκές.
Η σκανδάλη είναι η ίδια της Meridian και τη συνδυάζουν με λαβή της αμερικανικής Tango Down. Το υπόλοιπο τουφέκι είναι εντελώς συμβατικό με εξαίρεση το “παλαιωμένο” φινίρισμα.
g2_55.JPG

“Λιμός”

Το τρίτο μέλος της τετράδας είναι ο Λιμός (Πείνα). Πρόκειται για ένα συμπαγές τυφέκιο προοριζόμενο για εγγής μάχη (CQB). Κύριο χαρακτηριστικό του η κάνη μήκους 26cm με τον ογκώδη φλογοκρύπτη που περιορίζει τη διάσειση και τη λάμψη. Είναι το αντίστοιχο του ρωσικού ΑΚ 104 της δεκαετίας του 2000. Δέχεται τo πυρομαχικό 7,62Χ39mm που συνδυάζει μεγάλη ισχύ με “μικρό πακέτο”. Σε αυτόσυντελεί το τριγωνικό, αναδιπλούμενο κοντάκιο.
Η ίδια ράγα picatinny στο κάλυμμα του μπλοκ αερίων δίνει τη δυνατότητα ανάρτησης οπτικών στόχαστρων με χαμηλό βάρος. Συνολικά το όπλο είναι  προσανατολισμένο στην ευκολία μεταφοράς και θα ήταν ιδανικό για αποθήκευση σε ένα όχημα.
g3_49.JPG

“Θάνατος”

Φτιαγμένο για το σύγχρονο πεδίο μάχης, το “Death” βασίζεται στη βουλγαρική έκδοση του ΑΚ-74S σε διαμέτρημα 5,45Χ39mm. Το νεώτερο φυσίγγιο που έχει μικρότερη ανάκρουση, χρησιμοποιείται σήμερα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της τετράδας χρησιμοποιεί αμερικανικά απάρτια, όπως είναι η λαβή US PALM, η ασφάλεια πυρός Krebs και ο χειροφυλακτήρας με τριπλή ράγα picatinny Zenitco B-10M. Οι βελτιώσεις στη σκανδάλη και τις βάσεις διοπτρών που συναντάμε στα υπόλοιπα μοντέλα, υπάρχουν και εδώ. Το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει τα τυφέκια εφόδου που θα έβρισκε κανείς στα πεδία της Ουκρανίας.
g4_41.JPG

Μια “ζόρικη” αγορά

Υπάρχει η φήμη πως τα Καλάσνικωφ είναι ακατέργαστα και στερούνται ακρίβειας.
Οφείλεται στο ότι τα περισσότερα αντίγραφα του ΑΚ έχουν κατασκευαστεί σε “λιγότερο αναπτυγμένες” χώρες με περιορισμένες τεχνικές ικανότητες και χαμηλή στάθμη ποιοτικού ελέγχου. Τουλάχιστον τα δύο τρίτα των μοντέλων που βρίσκονται στον πλανήτη προέρχονται από μέρη όπως η Κίνα, το Ιράκ, η Αίγυπτος. Η διαφορά ποιότητος μεταξύ αυτών και ενός ρωσικού, φιλανδικού ή ακόμη βουλγαρικού AK είναι χαώδης. Αντικατοπτρίζει την ποιότητα των ανταλλακτικών που καταλήγουν στο όπλο αλλά και τις διαδικασίες παραγωγής και
ποιοτικού ελέγχου. H Meridian Defense φέρνει στην πολιτική αγορά όπλα αντίστοιχα των καλύτερων στρατιωτικών προδιαγραφών.
Με μέση τιμή 2.5000 δολλάρια, οι “Τέσσερις Καβαλάρηδες” κοστίζουν διπλάσια από το μέσο εισαγώμενο ΑΚ. Από την άλλη όμως, τα περισσότερα αντίγραφα Καλάσνικωφ δεν είναι ικανά για ακρίβεια 1,5 ΜΟΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης