Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει άρδην η στρατηγική των Ρώσων στο μέτωπο με εντυπωσιακά αποτελέσματα… προέλαση σχεδόν παντού

Αλλάζει άρδην η στρατηγική των Ρώσων στο μέτωπο με εντυπωσιακά αποτελέσματα… προέλαση σχεδόν παντού
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις στην περιοχή νότια και νοτιοανατολικά του Chasiv Yar, ιδιαίτερα κοντά στο Klishchiivka, Andriivka και Kurdyumivka, υποδηλώνοντας ότι η ρωσική διοίκηση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, τουλάχιστον κατ' αρχήν, για τη διατήρηση της πρόσβασης στη νότια πλευρά της περιοχής Chasiv Yar
Η αλληλεπίδραση μεταξύ των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στις κατευθύνσεις Chasiv Yar, Toretsk και Avdiivka δείχνει ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να σκοπεύει να αξιοποιήσει τη συνεχιζόμενη ώθηση του Toretsk για να δημιουργήσει επιχειρησιακές ευκαιρίες για προόδους είτε στις περιοχές Chasiv Yar είτε στην Avdiivka.
Οι ρωσικές προετοιμασίες που μπορούν να υποστηρίξουν πολλαπλά μελλοντικά σχέδια και υποδηλώνουν ένα πιο ανεπτυγμένο επίπεδο επιχειρησιακού σχεδιασμού και προνοητικότητας από ότι η ρωσική διοίκηση επέδειξε… στον πόλεμο από τις αρχές του 2022.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn δήλωσε σε μια συνέντευξη στην ουκρανική εκπομπή Suspilne Donbas στις 2 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις αρχίζουν να εισβάλλουν στο Chasiv Yar από την κατεύθυνση Toretsk (νότια του Chasiv Yar) και επιτίθενται προς την κατεύθυνση του Toretsk - Chasiv Yar χρησιμοποιώντας κυρίως μικρές ομάδες πεζικού και περιστασιακές μηχανοκίνμητες επιθέσεις.
Η άποψη του Voloshyn ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να επιτεθούν προς τη νότια πλευρά του Chasiv Yar από την περιοχή Toretsk είναι αξιοσημείωτη.
Εάν οι ρωσικές δυνάμεις είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο χαρακτηριστικό στη γενική περιοχή Shumy-Pivdenne-Pivniche-Toretsk, τότε μπορεί να είναι σε θέση να απειλήσουν πιο αξιόπιστα το Chasiv Yar από το νότο, συμπληρώνοντας τις συνεχιζόμενες επιθετικές ρωσικές προσπάθειες βόρεια του Chasiv Yar κοντά στην Kalynivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις στην περιοχή νότια και νοτιοανατολικά του Chasiv Yar, ιδιαίτερα κοντά στο Klishchiivka, Andriivka και Kurdyumivka, υποδηλώνοντας ότι η ρωσική διοίκηση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, τουλάχιστον κατ' αρχήν, για τη διατήρηση της πρόσβασης στη νότια πλευρά της περιοχής Chasiv Yar.
Οι πρόσφατες ρωσικές προελάσεις στο Mayorske (ανατολικά του Toretsk) παρέχουν τις ρωσικές δυνάμεις θέσεις στην ανατολική (αριστερή) όχθη του καναλιού Siversky Donets-Donbas, επιτρέποντάς τους να προχωρήσουν προς το Chasiv Yar από τα νότια κατά μήκος μιας όχθης του καναλιού σε αντίθεση με την προσπάθεια να διασχίσουν το κανάλι στο Chasiv Yar.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets, ωστόσο, συνέδεσε τις ρωσικές προσπάθειες στην κατεύθυνση του Toretsk με τις προσπάθειες να διαρρήξουν την κατεύθυνση Pokrovsk (αναφέρεται επίσης ως κατεύθυνση Avdiivka ή περιοχή δυτικά/νοτιοδυτικά του Toretsk).
Ο Mashovets σημείωσε στις 2 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις στο Toretsk τις τελευταίες 24 ώρες και ότι η Ρωσική Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων (η διοίκηση της οποίας είναι επίσης κυρίως υπεύθυνη για τα ρωσικά στρατεύματα που επιτίθενται δυτικά της Avdiivka) έχει αναπτύξει επιπλέον τάγματα επίθεσης κοντά στο Toretsk για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις.
Ο Mashovets σημείωσε ότι οι επιχειρησιακοί παράγοντες στην κατεύθυνση Toretsk "σχετίζονται άμεσα" με την κατεύθυνση Avdiivka και εκτίμησε ότι τα ρωσικά στρατεύματα της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων προσπαθούν να αποτρέψουν τις ουκρανικές θέσεις κατά μήκος του δρόμου H-32 Pokrovsk-Kostyantynivka (ένας σημαντικός ουκρανικός κόμβος επίγειας γραμμής επικοινωνίας [GLOC] που τροφοδοτεί τις ουκρανικές δυνάμεις στο Toretsk).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης