Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με νάρκες... πλοίων βομβαρδίζουν οι Ουκρανοί, Ρώσους πολίτες - Συγκλονιστική ανακάλυψη Ρώσων ειδικών για τους αμερικανικούς ATACMS

Με νάρκες... πλοίων βομβαρδίζουν οι Ουκρανοί, Ρώσους πολίτες - Συγκλονιστική ανακάλυψη Ρώσων ειδικών για τους αμερικανικούς ATACMS
"Ένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς ATACMS έχει 275 υποπυρομαχικά διασποράς M74, που μπορεί να μην εκραγούν μετά την ρήψη και λειτουργούν σαν... νάρκες
Η αναζήτηση των Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνώμων για διάφορα στοιχεία που έχουν να κάνουν με τους αμερικανικούς πυραύλους  ATACMS, που χρησιμοποιεί η Ουκρανία για να επιτεθεί σε Ρώσους πολίτες και πολιτικές υποδομές και περιήλθαν στην κατοχή τους, είχε ως αποτέλεσμα μια απίστευη ανακάλυψη.
Το υποπυρομαχικό διασποράς M74, ένα πράσινο, σφαιρικό αντικείμενο περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις, με ένα περίβλημα που έχει προεξοχές κατά μήκος ενός περιφερειακού άξονα, το οποίο αποτελεί μέρος του πυραύλου, μπορεί να εκραγεί μετά το πρώτο χτύπημα του πυραύλου, ακόμη και να μην ενεργοποιηθεί όταν αυτό το εξάρτημα αγγίξει το έδαφος και να το κάνει ώρες και μέρες μετά: λειτουργεί δηλαδή σαν νάρκη!

Ένας ATACMS φέρει 275 M74

"Ένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς ATACMS έχει 275 τέτοια υποπυρομαχικά διασποράς M74.
Η κασέτα [της κεφαλής] ανοίγει περίπου 200 μέτρα [656 πόδια] πάνω από το έδαφος.
Λόγω των φτερών που προεξέχουν, η ροή προσπέρασης αρχίζει να την περιστρέφει.
Όταν αγγίξει τις 2.000 στροφές, τα φυγόκεντρα πώματα χωρίζονται στα πλάγια και ο κινητήρας στο εσωτερικό περιστρέφεται.
Ο εμπειρογνώμονας διευκρίνισε ότι το υποπυρομαχικό απαγορεύεται να μετακινηθεί, γιατί είναι πιθανό να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν δεν εκραγεί αμέσως μετά την ρίψη.
"Έτσι οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί είναι βαμμένο πράσινο και είναι πολύ δύσκολο να το δει κανείς στο γρασίδι.
Οποιαδήποτε σωματική πίεση σε αυτό μπορεί να έχει τρομερές συνέπειες", τόνισε.

Τα θραύσματα ATACMS μπορούν να διασκορπιστούν σε ακτίνα 20 μέτρων, αλλά ορισμένα θραύσματα μπορούν να διαπεράσουν ακόμη και μεταλλικές πόρτες από απόσταση 50 μέτρων.

Έτσι, τα πυρομαχικά έχουν μικρότερο πεδίο κατακερματισμού και μικρότερη πιθανότητα χτυπήματος, αλλά η φονικότητα των θραυσμάτων είναι μια τεράστια απειλή.
"Κάθε πυρομαχικό πέφτει σε απόσταση πέντε μέτρων το ένα από το άλλο, προκαλώντας πλήρη καταστροφή ταυτόχρονα.
Όταν πέφτουν, είναι σχεδόν αδύνατο να κρυφτείς από αυτό", τόνισε ο ειδικός.
Οι Ρώσοι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η κεφαλή αναπτύχθηκε αρχικά για έναν πύραυλο κατά πλοίων, αλλά αργότερα τοποθετήθηκαν στους πυραύλους ATACMS.
Ανακάλυψαν ότι έχει τρία γυροσκόπια λέιζερ δακτυλίου και μια κεραία GPS που διορθώνει τη βαλλιστική του τροχιά.
"Έχει εξεταστεί σχεδόν πλήρως.
Δεν υπάρχει κάτι που να έχει ξεφύγει", κατέληξε.
Το 2023, οι ΗΠΑ άρχισαν να προμηθεύουν βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.
Οι πύραυλοι είναι κατασκευής της Lockheed Martin και έχουν διαμέτρημα 610 χιλιοστά, μήκος 4 μέτρα και βάρος 1,6 τόνους.
Η τροποποίηση Block 1 έχει εμβέλεια 165 χιλιομέτρων (102 μίλια).
Ο πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε την κίνηση «άλλο ένα λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών».
Πιστεύει ότι αυτά τα όπλα αποτελούν πρόσθετη απειλή, αν και όχι αρκετά μεγάλη ώστε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης