Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες
«Πολλές φωτογραφίες και βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Κίεβο, επιβεβαιώνουν αναντίρρητα την καταστροφή που προκλήθηκε από την πτώση ενός πυραύλου της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας»
Σχετικά Άρθρα
Στην καταδίκη των πυρυαλικών επιθέσεων σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, ειδικά στο νοσοκομείο παίδων Okhmatdyt του Κιέβου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ).
«Οι επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες αμάχων αποτελούν άλλη μια σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και να είναι δίπλα στον λαό της», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.
Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίσθηκε τα πλήγαματα προκλήθηκαν από «την πτώση ενός ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου», ενώ υποστήριξε ότι «έπληξε» σήμερα 8/7 αποκλειστικά «στρατιωτικές εγκαταστάσεις».
«Πολλές φωτογραφίες και βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Κίεβο, επιβεβαιώνουν αναντίρρητα την καταστροφή που προκλήθηκε από την πτώση ενός πυραύλου της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας που εκτοξεύθηκε από σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων στην πόλη», διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του.
Χαρακτήρισε «ψευδείς» τις ουκρανικές δηλώσεις περί επίθεσης της Ρωσίας απευθείας σε νοσοκομείο του Κιέβου, χωρίς να δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής τις φωτογραφίες και τα βίντεο που επικαλείται προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης