Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ρωσική Μεραρχία των Μαύρων Μαχαιριών συνθλίβει τους Ουκρανούς στο Pokrovsk – Ο φόβος και ο τρόμος των Γερμανών

H ρωσική Μεραρχία των Μαύρων Μαχαιριών συνθλίβει τους Ουκρανούς στο Pokrovsk – Ο φόβος και ο τρόμος των Γερμανών
Η μεραρχία κληρονόμησε τη στρατιωτική δόξα του 30ου Σώματος Εθελοντών Αρμάτων των Ουραλίων, το οποίο οι Γερμανοί αποκαλούσαν με δέος «Μεραρχία Μαύρων Μαχαιριών»
Ο ρωσικός στρατός έχει μία ιδιαίτερη και άκρως αποτελεσματική ομάδα ανδρών στις τάξεις του.
Πρόκειται για μία ιστορική μεραρχία, που παραδίδει μαθήματα άκρως επιτυχημένων στρατιωτικών επιτυχιών στο Pokrovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, όπου η προέλαση του ρωσικού στρατού είναι ασταμάτητη.
Ο λόγος για τη Μεραρχία των Μαύρων Μαχαιριών, που εξαπέλυσε μία εντυπωσιακή επίθεση σε ουκρανικές θέσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Σύμφωνα με ρωσικές αναφορές, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, οι Ρώσοι μαχητές κατέστρεψαν με επιτυχία θέσεις της 151ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών.
«Ως αποτέλεσμα των έντονων μαχών, οι μαχητές μας επέδειξαν θάρρος και επιδεξιότητα, καταστρέφοντας τον εχθρό», σχολίασαν την επιχείρηση τα κανάλια της Μεραρχίας Μαύρων Μαχαιριών.
Έχοντας συναντήσει Ρώσους μαχητές πρόσωπο με πρόσωπο, οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπάθησαν να αντισταθούν και να αντεπιτεθούν αλλά δεν κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση.
Έτσι τράπηκαν σε φυγή από τις θέσεις τους, αφήνοντας τους τραυματίες και τα πτώματα των νεκρών στρατιωτών χωρίς περισυλλογή. Οι συντονισμένες ενέργειες και η υψηλή εκπαίδευση των Ρώσων στρατιωτικών φέρεται να έχουν γίνει το κλειδί της επιτυχίας.

black.JPG
Σήμερα, η Μεραρχία Μαύρων Μαχαιριών είναι η 90η Μεραρχία Φρουρών Τεθωρακισμένων Vitebsk-Novgorod.
Αυτή η μονάδα επανιδρύθηκε το 2016 και σταθμεύει στις περιοχές Chelyabinsk kai Sverdlovsk. Η στρατιωτική δόξα των Μαύρων Μαχαιριών

Η μεραρχία κληρονόμησε τη στρατιωτική δόξα του 30ου Σώματος Εθελοντών Αρμάτων των Ουραλίων, το οποίο οι Γερμανοί αποκαλούσαν με δέος «Μεραρχία Μαύρων Μαχαιριών».

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Σώμα Εθελοντών Αρμάτων Ural (Ural-Lviv) εξοπλίστηκε με όπλα και εξοπλισμό που κατασκευάζονταν από εργάτες των περιοχών Sverdlovsk, Chelyabinsk και Perm χάρη στη δωρεάν εργασία τους πέρα από το πλάνο και με δωρεές.
Οι εργάτες του εργοστασίου Zlatoust όπλισαν όλους τους μαχητές με μαύρα μαχαίρια HP-40.
Τα μαχαίρια ήταν εξαιρετικά δυνατά και κοφτερά.
black_knives_2.jpg

Ο φόβος των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ακόμη και έμπειρες μονάδες των Γερμανών φοβόνταν τους επίλεκτους Ρώσους μαχητές και τους έδωσαν ανεπίσημα το όνομα «Μεραρχία Μαύρων Μαχαιριών».
Και βέβαια οι γερμανικές δυνάμεις είχαν κάθε λόγο να φοβούνται.
Στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μεραρχία των Μαύρων Μαχαιριών κέρδισε στρατιωτική δόξα στις μάχες ενώ έφτασε στο Βερολίνο και την Πράγα.
Έλαβε το όνομα της 10ης Φρουράς Αρμάτων Uralsko-Lvovskaya.
Με την έναρξη της ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Ουκρανία, μονάδες της 90ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων πήραν μέρος σε μάχες στην περιοχή Izyum στην περιοχή Kharkiv, καθώς και στην κατεύθυνση Krasny Liman, στην περιοχή Svatovo-Kremennaya.
Στρατιώτες της 90ης Μεραρχίας Αρμάτων συμμετείχαν επίσης στη Μάχη για την Avdeevka.
Σήμερα, συνεχίζουν να αλέθουν τον ουκρανικό στρατό, προχωρώντας προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.

urals.jpg

Τρομακτική η κατάσταση στο Pokrovsk για τους Ουκρανούς - Στρατηγικής σημασίας πόλη 

Η κατάσταση στο Pokrovsk είναι τρομακτική και γίνεται συνεχώς χειρότερη για τον ουκρανικό στρατό.
Βάσει των στοιχείων που επικαλούνται οι New York Times, οι Ουκρανοί υποχωρούσαν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου περισσότερα από 1,6 χιλιόμετρα την ημέρα.
Η κατάσταση στην πόλη είναι δραματική, καθώς δεν διαθέτει ούτε πόσιμο νερό, ούτε φυσικό αέριο για μαγείρεμα και θέρμανση.
Ένας σταθμός φιλτραρίσματος νερού στο Pokrovsk υπέστη ζημιές στις πρόσφατες μάχες και περισσότερα από 300 βιαστικά διανοιγμένα πηγάδια αποτελούν την τελευταία πηγή πόσιμου νερού της πόλης, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του ελεγχόμενου από τους Ουκρανούς Donetsk Vadym Filashkin, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press (AP).
Περίπου 18.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη, μεταξύ των οποίων 522 παιδιά, είπε.
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν φύγει τις τελευταίες έξι εβδομάδες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν όλο και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές, δήλωσε ο Filashkin.
«Η εκκένωση είναι η μόνη ... επιλογή για τους πολίτες», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμμή γίνεται από όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική σημασία του Pokrovsk, το οποίο βρίσκεται στο σταυροδρόμι πολλών κεντρικών οδικών και σιδηροδρομικών γραμμών σε όλο το Donbass.
Όπως επισημαίνεται, η Ρωσία με την κατάληψή του θα αποκόψει τις κύριες γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων που είναι αναπτυγμένα στα διάφορα οχυρά της περιοχής.
Ενδεικτικό άλλωστε του πόσο σημαντικό είναι το Pokrovsk είναι και η σχετική τοποθέτηση από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η διατήρηση του Pokrovsk είναι στρατηγικής σημασίας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

ΗΠΑ προς Ουκρανία: Κρατήστε το Pokrovsk με κάθε κόστος

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Patrick Ryder είναι απόλυτα σαφής ως προς τη στρατηγική σημασία του Pokrovsk.
«Αυτή η συγκεκριμένη πόλη – το Pokrovsk - βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, ειδικά όσον αφορά τις γραμμές επικοινωνίας, επομένως, φυσικά, είναι σημαντικό για την Ουκρανία να την κρατήσει», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «συμβάλλουν σοβαρά» στο να κρατήσουν αυτή την κρίσιμη πόλη.
Στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση για τον Ουκρανικό στρατό στην κατεύθυνση του Pokrovsk παραμένει η πιο προβληματική.
Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας παραδέχτηκε επίσης ότι στις ελεγχόμενες από το Κίεβο περιοχές του Donetsk η κατάσταση επιδεινώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης