Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα στo ΝΑΤΟ από Ιταλία: Εάν πιστεύετε ότι θα νικήσετε τη Ρωσία είστε τρελοί, τη δώσατε στην Κίνα και είστε ανόητοι – Πού διάολο μας πάτε;

Μήνυμα στo ΝΑΤΟ από Ιταλία: Εάν πιστεύετε ότι θα νικήσετε τη Ρωσία είστε τρελοί, τη δώσατε στην Κίνα και είστε ανόητοι – Πού διάολο μας πάτε;
Σε μία εξόχως σημαντική παρέμβασή του ο έμπειρος πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας και πρόεδρος της περιφέρειας της Καμπανίας Vincenzo De Luca διερωτάται που «Πού στο διάολο πάμε;».
Σχετικά Άρθρα

Η Ιταλία αναδεικνύεται στη χώρα της Ευρώπης που ανησυχεί περισσότερο από όλες για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και για τις επιπτώσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο πλανήτης.
Σε μία εξόχως σημαντική παρέμβασή του ο έμπειρος πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας και πρόεδρος της περιφέρειας της Καμπανίας Vincenzo De Luca διερωτάται που «Πού στο διάολο πάμε;».
Με τη μορφή ανοιχτής επιστολής ο De Luca στο μήνυμά του επιρρίπτει εγκληματικές ευθύνες στο ΝΑΤΟ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη.
Όπως τονίζει ο De Luca, το ΝΑΤΟ με την επέκτασή του κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας, η οποία τώρα γυρνά την πλάτη της στην Ευρώπη και στρέφεται στην Κίνα.
«Αντί να κρατήσουμε τη Ρωσία δεμένη στην Ευρώπη, δώσαμε τη μεγαλύτερη δεξαμενή πρώτων υλών στην Κίνα», λέει χαρακτηριστικά ο De Luca.

Το μήνυμα του Ιταλού πολιτικού

«Ήταν πραγματικά απαραίτητο να επεκταθεί το ΝΑΤΟ κατά μήκος ολόκληρων των δυτικών συνόρων της Ρωσίας μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου;
Πιστεύατε πραγματικά ότι δεν θα υπήρχε αντίδραση;
Όταν εμφανίστηκαν πύραυλοι στην Κούβα, οι ΗΠΑ επέβαλαν ναυτικό αποκλεισμό και δικαίως.
Αντί να κρατήσουμε τη Ρωσία δεμένη στην Ευρώπη, δώσαμε τη μεγαλύτερη δεξαμενή πρώτων υλών στην Κίνα.
Μπορείς να είσαι τόσο ανόητος;
Δεν μπορείς να κάνεις ανοιχτό πόλεμο χωρίς να πεις ποιος είναι ο στόχος. Ποιος είναι ο στόχος;
Νίκη επί της Ρωσίας; Τότε είσαι τρελός, γιατί μας οδηγείς σε πυρηνικό πόλεμο
Είναι ξεκάθαρο ή όχι; Σήμερα, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για ειρήνη!
Στις 28 Οκτωβρίου 2022, δεν είχαν καταλάβει ακόμη όλες αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας.
Θα μπορούσε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη σήμερα.
Ο απώτερος στόχος είναι μια κατάπαυση του πυρός, αλλά για Τώρα, ας σταματήσουμε το λουτρό αίματος.
Μετά ας δούμε αν μπορούμε να προσελκύσουμε την Κίνα, την Ινδία, τον Τρίτο Κόσμο» σημειώνει ο Ιταλός πολιτικός.

Αντιπολεμική εκστρατεία στην Ιταλία

Την ίδια στιγμή πανικό προκαλεί στην ΕΕ το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες «φιλορωσικές αφίσες εμφανίζονται σε διαφημιστικές πινακίδες σε όλη την Ιταλία» ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας για την υποτιθέμενη ρωσική επιρροή στη Δύση.
Ωστόσο, οι ίδιες οι αφίσες είναι αντιπολεμικού χαρακτήρα και απλώς ζητούν τον τερματισμό της σύγκρουσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία.
Μερικοί δήμοι, όπως η Ρώμη, διέταξαν να τους αφαιρέσουν επειδή χρησιμοποιούσαν το όνομα και το επίσημο σύμβολο της πόλης, αλλά άλλοι τις άφησαν.

italy.jpg
Διαμαρτύρεται η Ουκρανία

Η Ουκρανία διαμαρτυρήθηκε για αυτές τις αφίσες και αναμενόμενα ζήτησε μέτρα λογοκρισίας.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Ιταλία εντείνεται το αρνητικό αίσθημα απέναντι σε αυτή τη σύγκρουση, το οποίο τείνει όλο και περισσότερο προς την αντίθεση στη διαιώνισή της.
Μάλιστα, υπάρχει οργή για την κάλυψη του θέματος από το CNN, το οποίο υπαινίχθηκε ότι αυτές οι αφίσες αποτελούν φυσική απόδειξη μιας εκστρατείας ρωσικής επιρροής.
Αντιθέτως, είναι απλώς εκδηλώσεις της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας του λόγου των πολιτών, η οποία εφαρμόζεται εντός των νομικών ορίων σε αυτή την περίπτωση.
Ανεξάρτητα από τις απόψεις κάποιου για αυτό το θέμα, αυτές οι αφίσες είναι απίθανο να αλλάξουν την επίσημη στάση της Ρώμης απέναντι στη σύγκρουση.
Αλλά το δημόσιο αίσθημα είναι πάντα σημαντικό, αν και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις οδηγεί σε αλλαγή πολιτικής.
Όταν συμβαίνει αυτό, είναι συνήθως μετά τις εκλογές και μόνο εάν αυτοί που κερδίζουν κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα.

italy_2.jpg

Έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο η Hillary Clinton

Μια πρωτοφανή πρόταση διατύπωσε η Hillary Clinton, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία διακρίθηκε για την εμμονή της… κατά της Ρωσίας.
Η Clinton ζήτησε να κατηγορηθεί ποινικά όποιος διαδίδει «παραπληροφόρηση» ως «καλύτερο αποτρεπτικό μέσο», εν όψει των αμερικανικών εκλογών.
Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε στο MSNBC, ότι οι Αμερικανοί που «εμπλέκονται» σε «προπαγάνδα» - παρόμοια με αυτή που οδήγησε τους Ρώσους στην «ενίσχυση του Trump» το 2016 - θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη.
«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κατηγορηθούν οι Ρώσοι, όπως ο Mueller κατηγόρησε πολλούς Ρώσους που συμμετείχαν σε άμεση παρέμβαση στις εκλογές και ενίσχυσαν τον Trump το 2016.
Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και Αμερικανοί που ασχολούνται με αυτό το είδος προπαγάνδας.
Και το αν θα έπρεπε να κατηγορηθούν πολιτικά ή ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις ποινικά είναι κάτι που θα ήταν καλύτερο αποτρεπτικό, γιατί οι Ρώσοι είναι απίθανο, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, να δικαστούν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε η Clinton στον Maddow.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης