Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντελίριο Boris Johnson: Η Ουκρανία πρέπει να ένταχθει άμεσα στο ΝΑΤΟ - Επιτρέψτε χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία τώρα

Ντελίριο Boris Johnson: Η Ουκρανία πρέπει να ένταχθει άμεσα στο ΝΑΤΟ - Επιτρέψτε χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία τώρα
Eάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η συμμαχία θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει την εγγύηση ασφαλείας που προβλέπεται στο άρθρο 5, τονίζει ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson ζήτησε την επείγουσα ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία πριν από το τέλος της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Στη σχετική δήλωση προέβη ο Συντηρητικός πολιτικός με άρθρο του στη βρετανική έκδοση Spectator.
«Πρέπει να δεχθούμε αμέσως την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, τονίζω - αμέσως <...> Μπορούμε να προσκαλέσουμε την Ουκρανία να ενταχθεί στον οργανισμό ακόμη και πριν από το τέλος του πολέμου».
Όπως σημείωσε ο Johnson, εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η συμμαχία θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει την εγγύηση ασφαλείας που προβλέπεται στο άρθρο 5 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας. Έτσι, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η Συμμαχία θα είναι σε θέση να υποστηρίξει το δικαίωμα της Ουκρανίας να «επιστρέφει τα εδάφη».
Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, και στενός φίλος του Zelensky, κάλεσε επίσης τις δυτικές χώρες να επιτρέψουν στο καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιήσει τα όπλα που του παρέχονται για να χτυπήσει ρωσικά εδάφη.
Νωρίτερα, το KP.RU μετέδιδε δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, με την οποία τονίζεται χώρες της συμμαχίας δεν έχουν ακόμη συναίνεση σχετικά με την πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης