Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ανάλυση δειγμάτων αποδεικνύει ότι η αγορά ζώων της Wuhan έγινε η εστία εξάπλωσης του κορωνοϊού

Νέα ανάλυση δειγμάτων αποδεικνύει ότι η αγορά ζώων της Wuhan έγινε η εστία εξάπλωσης του κορωνοϊού

Τα ασυνήθιστα… ζώα της αγοράς

Σχετικά Άρθρα
Μετά από μια εις βάθος ανάλυση του γενετικού υλικού από εκατοντάδες δείγματα που ελήφθησαν από τοίχους, δάπεδα, μηχανές και αποχετεύσεις εντός της χονδρικής αγοράς θαλασσινών Huanan στο Wuhan της Κίνας — μια τοποθεσία που έχει περιγραφεί ως επίκεντρο πρώιμης εξάπλωσης του Covid-19, οι επιστήμονες λένε ότι πλέον γνωρίζουν ακριβώς ποια είδη ζώων βρίσκονταν στην ίδια περιοχή όπου οι ερευνητές βρήκαν επίσης τα πιο θετικά δείγματα του ιού που προκαλεί τον Covid-19.
Είδη που υπάρχουν στις περιοχές όπου βρέθηκαν οι υψηλότεροι αριθμοί δειγμάτων SARS-CoV-2 περιλαμβάνουν σκύλο ρακούν, αρουραίο από μπαμπού, σκύλο, ευρωπαϊκό κουνέλι, σκαντζόχοιρος Amur, σκαντζόχοιρο της Μαλαισίας, Reeves's muntjac, μαρμότα Ιμαλαΐων.
Τα νέα ευρήματα προσθέτουν σε ισχυρές αλλά περιστασιακές ενδείξεις ότι ο ιός SARS-CoV-2 μεταπήδησε από μολυσμένα ζώα στους ανθρώπους και ότι η αγορά ήταν ένας κεντρικός τόπος πρώιμης εξάπλωσης.
Οι ερευνητές αναγνώρισαν τα είδη ζώων στην αγορά μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται μεταγονιδιωματική αλληλουχία, η οποία διαβάζει όλο το γενετικό υλικό που υπάρχει σε ένα δείγμα και στη συνέχεια κοσκινίζει για να καταλάβει από πού προήλθε.
Η ανάλυση, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο περιοδικό Cell, δεν αποδεικνύει ότι τα ζώα είχαν μολυνθεί από τον ιό, αλλά το DNA τους βρέθηκε πολύ κοντά στον ιό, μερικές φορές στο ίδιο στυλεό.
Αυτό σημαίνει ότι είναι μεγάλη πιθανότητα τα ζώα να έχουν μολυνθεί στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης