Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Αμετάβλητα στο 5% τα επιτόκια, μετά τη μείωση του Αυγούστου

Bank of England: Αμετάβλητα στο 5% τα επιτόκια, μετά τη μείωση του Αυγούστου
Με ψήφους 8 προς 1, η ΒοΕ διατήρησε αμετάβλητα επιτόκια
Αμετάβλητα στο 5% διατήρησε τα επιτόκια, η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - ΒοΕ) παρά τη μεγάλη μείωση επιτοκίων (κατά 50 μονάδες βάσης) από τη Fed μία ημέρα πριν.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισε με ψήφους 8 προς 1 υπέρ της διατήρησης, με το μέλος που διαφώνησε να ψηφίζει υπέρ της μείωσης κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες.
Η επιτροπή αξιολογεί ένα μικτό πακέτο δεδομένων, με τον πληθωρισμό να προσεγγίζει σταθερά τον στόχο του 2%, αλλά τις αυξήσεις των τιμών στις υπηρεσίες -που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της βρετανικής οικονομίας- να αυξάνονται στο 5,6% τον Αύγουστο. Η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε σε χαμηλό άνω των δύο ετών τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο, αλλά παρέμεινε σχετικά υψηλή στο 5,1%.
Η BοE επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για συγκράτηση ακόμη και μετά την έναρξη των δικών της μειώσεων επιτοκίων στον τρέχοντα κύκλο από την Fed την Τετάρτη με μείωση κατά 50 μονάδες βάσης. Πολλοί στρατηγικοί αναλυτές ανέμεναν μια μικρότερη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι η τιμολόγηση της αγοράς μέχρι αυτή την εβδομάδα έδειχνε πιθανότητα άνω του 50% για την πιο επιθετική επιλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης