Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ - Θεσσαλονίκη: Συνολικά 4 συλλήψεις στην πρώην κατάληψη Libertatia σε διατηρητέο κτίριο

ΕΛ.ΑΣ - Θεσσαλονίκη: Συνολικά 4 συλλήψεις στην πρώην κατάληψη Libertatia σε διατηρητέο κτίριο
Η πλειοψηφία των προσαγωγών έγινε γύρω από την περιοχή του κτιρίου στην περιοχή της Λεωφόρου Στρατού
(upd) Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 19 συνολικά προσαγωγές που έγιναν από την Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, στην πρώην κατάληψη "Libertatia", όπου χθες το βράδυ ομάδα περίπου 100 ατόμων εισήλθε στο διατηρητέο κτίριο που τη στέγαζε παλιότερα, παραβιάζοντας τον σφραγισμένο χώρο.
Η πλειοψηφία των προσαγωγών έγινε γύρω από την περιοχή του κτιρίου στην περιοχή της Λεωφόρου Στρατού, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης 25/9 προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις σε επιχείρηση και πλέον, το κτίριο έχει εκκενωθεί.
Σημειώνεται ότι το διατηρητέο κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018 και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες, γεγονός προκάλεσε καταγγελίες για παράνομες οικοδομικές εργασίες.
Η ΕΛ.ΑΣ. κατ' επανάληψη έχει προβεί σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ατόμων προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις, με την πιο πρόσφατη επιχείρηση στο τέλος του προηγούμενου μήνα που οδήγησε στη σύλληψη 11 ατόμων.

Οι 4 συλλήψεις

Σε βάρος των συλληφθέντων (24 έως 29 ετών) σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης και περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης