Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (στρατιωτικός αναλυτής): Για πρώτη φορά ο Zelensky ομολόγησε δημόσια την πραγματική κατάσταση στο μέτωπο

Μερκούρης (στρατιωτικός αναλυτής): Για πρώτη φορά ο Zelensky ομολόγησε δημόσια την πραγματική κατάσταση στο μέτωπο
«Προέβη σε παραδοχές που δεν έχει κάνει ποτέ πριν. Λέει ότι η Ουκρανία έχει σχεδόν εξαντλήσει τους πόρους της»
Την εκτίμησή του ότι ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, ουσιαστικά παραδέχθηκε για πρώτη φορά την αδυναμία των ουκρανικών στρατευμάτων να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή, εξέφρασε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης, στον αέρα του καναλιού Duran στο YouTube.
Ειδικότερα, ο Μερκούρης σημείωσε ότι στην τοποθέτησή του ενώπιον της ΓΣ του ΟΗΕ, ο Zelensky αναγνώρισε την κρίσιμη κατάσταση για την Ουκρανία, κάνοντας δηλώσεις που δεν είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν.
«Προέβη σε παραδοχές που δεν έχει κάνει ποτέ πριν. Λέει ότι η Ουκρανία έχει σχεδόν εξαντλήσει τους πόρους της», σημείωσε με νόημα ο αναλυτής.
Σύμφωνα με τον ειδικό, ο Ουκρανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τις τρέχουσες στρατιωτικές ενέργειες.
Παράλληλα, ο Μερκούρης τόνισε ότι παρά την αναγνώριση αυτών των δυσκολιών, ο Zelensky συνεχίζει να μιλά για κάποιου είδους σχέδιο νίκης.
Πιστεύει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να εξασφαλίσει τη «νίκη» της χώρας και να επιστρέψει τα χαμένα εδάφη...
Ωστόσο, ο αναλυτής εξέφρασε αμφιβολίες ότι οποιοσδήποτε άλλος εκτός από λίγους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης εξακολουθεί να πιστεύει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Ο Zelensky προηγουμένως είχε υπογραμμίσει ότι το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας επικεντρώνεται στην ενίσχυση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στην επιτάχυνση του τερματισμού της σύγκρουσης.
Όπως εξήγησε ο Ουκρανός πρόεδρος, το εν λόγω σχέδιο δεν στοχεύει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και δεν προβλέπει παραχωρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης