Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Ανακοινώνω στρατιωτικά μέτρα για τη στήριξη της Ουκρανίας στις 26/9

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Ανακοινώνω στρατιωτικά μέτρα για τη στήριξη της Ουκρανίας στις 26/9
«Σκοπεύω να παράσχω στην Ουκρανία όλα όσα χρειάζεται για να κερδίσει τον αγώνα της για επιβίωση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden σκοπεύει την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σε συνάντηση στη Νέα Υόρκη για τη στήριξη στο Κίεβο.
«Σκοπεύω να παράσχω στην Ουκρανία όλα όσα χρειάζεται για να κερδίσει τον αγώνα της για επιβίωση.
Αύριο (26/9) θα ανακοινώσω μια σειρά μέτρων για να επιταχύνω την υποστήριξη στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», σημείωσε την παραμονή της συνάντησής του με τον Ουκρανό ομόλογό του.

NYT: Ο Biden θα δώσει έγκριση για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία αλλά με όπλα των συμμάχων των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει ουκρανικές επιθέσεις σε στόχους στη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι επιθέσεις δεν θα περιλαμβάνουν τη χρήση όπλων που έχουν παραχθεί στις ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The New York Times.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» σε τέτοιες ενέργειες εφόσον αυτές πραγματοποιούνται από ουκρανικό έδαφος και με εξοπλισμό που δεν είναι αμερικανικής κατασκευής.
Το άρθρο σημειώνει ότι ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, συνεχίζει να ασκεί πίεση στις δυτικές χώρες, προκειμένου οι ΗΠΑ να επανεξετάσουν τη θέση τους για το ζήτημα αυτό.
Από τη δημοσίευμα τεκμαίρεται ότι θα δοθεί άδεια στην Ουκρανία για χτυπήματα μόνο με Storm Shadow, που είναι γαλλο -βρετανικοί πύραυλοι.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί επίσημη άδεια από τις χώρες της συλλογικής Δύσης, ο επικεφαλής του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, Rustam Umerov, δήλωσε ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζουν επί του παρόντος αρκετές επιχειρήσεις για το 2025, με στόχο τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης