Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bar (Αρχηγός Αεροπορίας Ισραήλ): Στόχος μας να εκμηδενίσουμε όλες τις προμήθειες όπλων από το Ιράν προς τη Hezbollah

Bar (Αρχηγός Αεροπορίας Ισραήλ): Στόχος μας να εκμηδενίσουμε όλες τις προμήθειες όπλων από το Ιράν προς τη Hezbollah
Σύμφωνα με τον Bar, «αυτός ο στόχος γίνεται ο πρώτος στη λίστα προτεραιοτήτων» για την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία
Το Ισραήλ σκοπεύει να εμποδίσει όλες τις προσπάθειες αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στη Hezbollah από το Ιράν, όπως προανήγγειλε ο Διοικητής της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, Tomer Bar, κατά την επίσκεψή του σε μια από τις ισραηλινές αεροπορικές βάσεις.
«Θα αποτρέψουμε όλες τις ευκαιρίες για αποστολές στρατιωτικού εξοπλισμού από το Ιράν στον Λίβανο και θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκάλεσαν στους IDF», τόνισε σχετικά ο αξιωματούχους της ισραηλινής αεροπορίας.
Σύμφωνα με τον Bar, «αυτός ο στόχος γίνεται ο πρώτος στη λίστα προτεραιοτήτων» για την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, επειδή «η ικανότητα της Hezbollah να ανασυγκροτηθεί μετά από όσα έχουν συμβεί εξαρτάται από το πόσο ανοιχτός θα είναι ο δίαυλος επικοινωνίας με το Ιράν».
Ο Bar πρόσθεσε ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «προετοιμάζεται πλάι-πλάι με τη Βόρεια Διοίκηση του Ισραήλ για να ξεκινήσει τη χερσαία επιχείρηση εισόδου στον Λίβανο, εάν δοθεί τέτοια εντολή».
«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Hezbollah για όσο καιρό χρειαστεί, […] και αυτή η πίεση θα αυξηθεί όσο είναι απαραίτητο», πρόσθεσε, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των IDF.
Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη 26/9, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε υποδομές σε διάφορα σημεία στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των IDF, οι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις της Hezbollah για τη «μεταφορά όπλων από τη Συρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης