Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν και δεν έχουν εκπαιδευτές - Η Γαλλία συμφώνησε με ιδιωτική εταιρεία για την πολεμική προετοιμασία χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών

Καταρρέουν και δεν έχουν εκπαιδευτές - Η Γαλλία συμφώνησε με ιδιωτική εταιρεία για την πολεμική προετοιμασία χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών

Τον Ιούλιο, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 3 Champagne-Ardenne ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση αναμένει 2.100 Ουκρανοί στρατιώτες να φτάσουν στη χώρα

Η Γαλλία θα προσλάβει μια ιδιωτική εταιρεία για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, εν μέρει λόγω της έλλειψης εκπαιδευτών και διερμηνέων στο στρατό.
Το Ιστολόγιο Επιχειρήσεων των Δυνάμεων ανέφερε σχετικά.
Στις 28 Αυγούστου, το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας υπέγραψε συμφωνία πλαίσιο με την Défense Conseil International (DCI) βάσει των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
Το αρχικό συμβόλαιο είναι διάρκειας 12 μηνών και επί του παρόντος αποτιμάται στα 24 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη συμφωνία πλαίσιο, μπορεί να παραταθεί δύο φορές για παρόμοια περίοδο.

photo1681823357-2.jpg

Όπως σημειώνεται, αυτή η συμφωνία-πλαίσιο με περιορισμένο ποσό 48 εκατ. ευρώ θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου «με την επιφύλαξη λήψης αδειών εξαγωγής για υπηρεσίες που το απαιτούν».
Η συνεργασία του γαλλικού στρατού με την Défense Conseil International για την εκπαίδευση Ουκρανών θα πρέπει να αντισταθμίσει την έλλειψη εκπαιδευτών και διερμηνέων του στρατού και να ενισχύσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης.
Τα μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι οι απαιτήσεις για ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο, χωρίστηκαν σε τρεις θέσεις.
Ένα για εκπαίδευση στην εφαρμογή και συντήρηση οπλικών συστημάτων που μεταφέρθηκαν από τη Γαλλία στις Ουκρανικές Αμυντικές Δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού VAB και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης AMX-10RC.
Ένας άλλος παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης για θέσεις διοίκησης πεζικού σε επίπεδο τάγματος.

FB_IMG_1713506942992-e1721311135523-1.jpg

Το τρίτο αφορά την παροχή συλλογικής εκπαίδευσης για ουκρανικές μονάδες από μεταφραστές από ουκρανικά, γαλλικά, αγγλικά ή πολωνικά.
Τον Ιούλιο, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 3 Champagne-Ardenne ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση αναμένει 2.100 Ουκρανοί στρατιώτες να φτάσουν στη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου θα περάσουν δίμηνη στρατιωτική εκπαίδευση.
Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει να σχηματίσει μια ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έως τον Δεκέμβριο του 2024 ως μέρος της αμυντικής βοήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης