Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Τρεις συλλήψεις για τις εκρήξεις κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία

Δανία: Τρεις συλλήψεις για τις εκρήξεις κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, δύο από τους άνδρες συνελήφθησαν σε ένα τρένο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης, ενώ ο τρίτος άνδρας συνελήφθη σε άλλο σημείο της πρωτεύουσας της Δανίας

Η Αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε, την Τετάρτη (2/10), ότι ερευνά δύο εκρήξεις που πιθανόν προκλήθηκαν από χειροβομβίδες κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Κοπεγχάγη και συνέλαβε τρεις νεαρούς Σουηδούς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, δύο από τους άνδρες συνελήφθησαν σε ένα τρένο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης, ενώ ο τρίτος άνδρας συνελήφθη σε άλλο σημείο της πρωτεύουσας της Δανίας λίγο μετά τις εκρήξεις, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Κοπεγχάγης, Γενς Γέσπερσεν.

Μάλιστα, δύο χειροβομβίδες ήταν πιθανό να προκάλεσαν τις εκρήξεις, οι οποίες προκάλεσαν κάποιες ζημιές σε ένα κτήριο περίπου 100 μέτρα από την πρεσβεία του Ισραήλ, όπως πρόσθεσε. «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν η πρεσβεία ήταν ή δεν ήταν ο στόχος αυτών των εκρήξεων, ερευνούμε επίσης αν ενήργησαν μόνοι τους, κατόπιν παραγγελίας ή μαζί με άλλους», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Κοπεγχάγης. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε να πει πώς οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 15 και 20 ετών, συνδέονται με το περιστατικό, αλλά δήλωσε ότι η Αστυνομία αναμένει να καταθέσει προκαταρκτικές κατηγορίες εναντίον δύο από αυτούς για παράνομη κατοχή όπλων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης