Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» του Elon Musk – Ψάχνουν τις δωρεές σε ιδρύματα και σκοπούς

Συνεχίζεται η επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» του Elon Musk – Ψάχνουν τις δωρεές σε ιδρύματα και σκοπούς
Σύμφωνα με το Reuters, οι συνεισφορές του Musk στον οργανισμό, Building America's Future, είχαν ξεκινήσει μέχρι το 2022
Σε μείζον θέμα έχει αναχθεί από τα mainstream μέσα ενημέρωσης η δραστηριότητα του Elon Musk σχετικά με τις δωρεές που έχει πραγματοποιήσει.
Μια πρακτική που ακολουθείται ευρέως στις ΗΠΑ, έχει γίνει αντικείμενο ελέγχου από ΜΜΕ, προκειμένου να χαρακτηρίσουν τον δισεκατομμυριούχο για ακραίες ιδέες.
Τελευταίο «κρούσμα» το δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει ότι ο Elon Musk χρηματοδότησε κρυφά μια συντηρητική πολιτική ομάδα τα τελευταία χρόνια, πριν ακόμη ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ταθχεί υπέρ της προσπάθεια επανεκλογής του πρώην προέδρου Donald Trump τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με το Reuters, οι συνεισφορές του Musk στον οργανισμό, Building America's Future, είχαν ξεκινήσει μέχρι το 2022.
Οι δωρεές ανήλθαν σε εκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας σημαντικά μια ομάδα της οποίας οι διαφημίσεις και οι καμπάνιες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν την κυβέρνηση Biden και τις προοδευτικές πολιτικές πλατφόρμες του είδους που ο ίδιος ο Musk έχει καταγγείλει όλο και περισσότερο.
Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει ακριβές ποσό και χρονοδιάγραμμα για τις συνεισφορές ή να προσδιορίσει τεκμηρίωση που συνδέει τα οικονομικά του οργανισμού με τον Musk.
Επίσης, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Musk είχε χρηματοδοτήσει άλλες φιλορεπουμπλικανικές ομάδες.

Η επί χρόνια ουδετερότητα

Ο μεγιστάνας πίσω από διάφορα εγχειρήματα, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, του διαστημικού εργολάβου SpaceX και της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης X, ο Musk φρόντιζε για πολλά χρόνια να αποφεύγει τις υποδείξεις ότι ευνοούσε κάποιο από τα μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ.
Μόλις τον Μάρτιο, μήνες πριν υποστηρίξει δημόσια τον Trump και ανακοινώσει σχέδια για χρηματοδότηση μιας επιτροπής πολιτικής δράσης για να δουλέψει εναντίον των Δημοκρατικών, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν δωρίζω χρήματα σε κανέναν από τους δύο υποψήφιους για Πρόεδρος των ΗΠΑ. "
Οι δωρεές για την οικοδόμηση του μέλλοντος της Αμερικής, ωστόσο, θα έδειχναν ότι ήδη χρησιμοποιούσε τους τεράστιους πόρους του για να χρηματοδοτήσει δεξιούς σκοπούς.
Ως μη κερδοσκοπικός όμιλος 501(c)(4), ο οργανισμός δεν υποχρεούται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία να αποκαλύψει τους οικονομικούς του υποστηρικτές.
Αν και τέτοιες ομάδες δεν επιτρέπεται να χρηματοδοτούν πολιτικές εκστρατείες υποψηφίων, μπορούν να υποστηρίξουν πολιτικούς σκοπούς. Ως εκ τούτου, αναφέρονται συνήθως ως ομάδες «σκοτεινού χρήματος» – που χρησιμοποιούνται από πολιτικούς παράγοντες, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, για να κρύψουν την οικονομική προέλευση των εκστρατειών επιρροής.

Οι δημόσιες επικρίσεις

Τα έσοδα στο Building America's Future, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, αυξήθηκαν από περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια το 2021 σε περίπου 53 εκατομμύρια δολάρια το 2022, τη χρονιά που δύο από τους ανθρώπους είπαν ότι ο Musk είχε ήδη ξεκινήσει τις δωρεές του.
Τα στοιχεία είναι τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, η οποία απαιτεί από τους αφορολόγητους οργανισμούς να αποκαλύπτουν τα έσοδά τους.
Δεν είναι σαφές εάν ο Musk εξακολουθεί να χρηματοδοτεί τον οργανισμό ή πόσα συνολικά μπορεί να έχει δωρίσει.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η οικοδόμηση του μέλλοντος της Αμερικής έχει επιτεθεί στην κυβέρνηση Biden σε μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης μετανάστευσης, ένα θέμα που σχολιάζει συχνά ο Musk.
Ένα πρόσφατο βίντεο κατά της μετανάστευσης που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την ομάδα ισχυρίζεται ότι η αντιπρόεδρος Kamala Harris, αντίπαλος του Trump στις εκλογές του Νοεμβρίου, «ηγήθηκε της εισβολής» μεταναστών πέρα από τα μεξικανικά σύνορα και πάντα «έβαζε τους παράνομους πρώτους».
Το Building America's Future ξεκίνησε επίσης πρόσφατα μια διαφημιστική καμπάνια 10 εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό να υπονομεύσει την υποστήριξη των Μαύρων στην Harris, σύμφωνα με αναφορά του Αυγούστου του NBC News.
Η εκστρατεία επικρίνει την προσπάθεια του Λευκού Οίκου να απαγορεύσει τα τσιγάρα μενθόλης.
Έρευνες δείχνουν ότι τα τσιγάρα, που από καιρό κυκλοφορούν στο εμπόριο σε Αφροαμερικανούς, είναι ακόμη πιο επικίνδυνα για την υγεία των καπνιστών από το κανονικό καπνό.
«Αντί να εστιάζει σε σημαντικά ζητήματα», λέει κάποιος στο βίντεο, «η προτεραιότητα του Biden είναι να απαγορεύσει τα τσιγάρα μενθόλης», προσπαθώντας να πει στους ενήλικες «τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης