Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή μάχη σε όλη την επικράτεια για Ανδρουλάκη και Δούκα – Τα τελευταία δεδομένα για τη μάχη στο ΠΑΣΟΚ

Σκληρή μάχη σε όλη την επικράτεια για Ανδρουλάκη και Δούκα – Τα τελευταία δεδομένα για τη μάχη στο ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κινητοποιήσει το μηχανισμό του στην Κρήτη και στα δυτικά της Αθήνας
Σκληρή μάχη μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα βλέπουν οι πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ.
Την Κυριακή 6/10/2024 θα έχουμε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και όλοι περιμένουν την πλήρη κινητοποίηση των μηχανισμών τους για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να περάσουν στο δεύτερο γύρο.

Ποια είναι τα τελευταία δεδομένα;

Περιμένει στήριξη από Κρήτη και Δυτική Αθήνα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κινητοποιήσει το μηχανισμό του στην Κρήτη και στα δυτικά της Αθήνας, όπου εκεί περιμένει να λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά.
Στην Κρήτη στο Ηράκλειο κυρίως και δευτερευόντως στα Χανιά Λασήθι είναι πρώτος, όμως, υπάρχουν και ομάδες που θα στηρίξουν Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο.
Στα δυτικά της Αθήνας (αλλά και στο Λασήθι) τον βοηθάει πολύ ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος φιλοδοξεί να παίξει ρόλο τόσο αυτός όσο και ο υιός του στο ΠΑΣΟΚ άμα κερδίσει ξανά την αρχηγία ο Ανδρουλάκης.
Ο οποίος αν κερδίσει θα στηρίξει τον υιό Λευτέρη Καρχιμάκη στα δυτικά για να «φάει» και την Νάντια Γιαννακοπούλου που εκλέγεται στην περιφέρεια αυτή.

Σημαντικά ερείσματα στην Αθήνα αλλά και την Αχαΐα από Παπανδρέου

Ο Χάρης Δούκας έχει μεγαλύτερα ερείσματα στην Αθήνα αλλά και σε αρκετά αστικά κέντρα.
Επίσης, είναι αυτός με την μεγαλύτερη στήριξη από τους καθηγητές και τους πανεπιστημιακούς και αυτή είναι μία μεγάλη κοινότητα που πάντα ήταν κοντά στο ΠΑΣΟΚ.
Συν αυτώ, ο δήμαρχος Αθήνας λαμβάνει πολύ μεγάλη στήριξη από τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος πήρε τηλέφωνα σε περιοχές που επηρεάζει σημαντικά, όπως η Αχαΐα (τόπος καταγωγής του).
Η συγκέντρωσή του στον Πανελλήνιο ήταν γεμάτη, στοιχείο ότι υπάρχει ένα ρεύμα. Υπολογίζει πολύ τις ψήφους από άλλα κόμματα αριστερά του ΠΑΣΟΚ και στελεχών που έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γι’ αυτό και προσδοκάει να έρθουν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο πάνω από 350 χιλιάδες. Για τον δεύτερο γύρο, υπολογίζει πολύ στην συνεργασία με την Γιαννακοπούλου η οποία έχει ήδη συμφωνήσει να τον στηρίξει.

Με συμπαραστάτες τον Αγγελούδη και τον Μίχα

Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε μία καλή συγκέντρωση στην παλιά Βουλή, έχει κερδίσει έναν κόσμο στην Αθήνα, στηρίζεται στην Θεσσαλονίκη από τον δήμαρχο της πόλης Αγγελούδη, ο Νίκος Παπανδρέου και άλλα πρώην παπανδρεικά στελέχη που τον στηρίζουν ανα τη χώρα. Μία χρήσιμη προσθήκη είναι και αυτή του Γιάννη Μίχα, του πρώην αντινομάρχη Πειραιά που θα στρέψει κόσμο στην υποψηφιότητά του.
Ο Παύλος Γερουλάνος εάν δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε δεν θα δώσει πουθενά την στήριξή του.
Όμως, το πιθανότερα οι υποστηρικτές του να πάνε στο στρατόπεδο του Δούκα. Και αυτό διότι οι δημοσκοπήσεις το λένε καθαρά.
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ κατά 64% θέλουν αλλαγή ηγεσίας, δηλαδή 2 στους 3.
Αν δεν περάσει, πάντως, ο Γερουλάνος στο δεύτερο γύρο, θα σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, θα μείνει ένας απλός στρατιώτης.

Δεν διαθέτει μηχανισμό αλλά έχει μία δυνατή ομάδα

Η Άννα Διαμαντοπούλου μετά το debate εμφανίζεται πεσμένη, οι δημοσκοπήσεις που βγαίνουν δείχνουν ότι υπολείπεται των 2 πρώτων, δεν διαθέτει μηχανισμό στο ΠΑΣΟΚ, έχει λίγα ερείσματα στις τοπικές του ΠΑΣΟΚ. Προσπάθησε με τα βιντεάκια με τους Απαράδεκτους και τον Ηλία Ψινάκη να κεντρίσει το ενδιαφέρον των απολιτίκ, όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτοί θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές. Διαθέτει μία δυναμική στους κεντρώους ψηφοφόρους, προσδοκάει μία βοήθεια από αυτές τις ομάδες που ψήφισαν ΝΔ, όμως, δεν μπορούν να αλλάξουν τις διαφορές με τα 2 μεγάλα ονόματα.
Παρασκηνιακές πληροφορίες λένε ότι ίσως τελικά στον δεύτερο γύρο, η Α. Διαμαντοπούλου στείλει τους ψηφοφόρους της προς τον Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίο θεωρεί πιο κοντά στα δικά της πιστεύω, απ’ ότι ο Δούκας. Φιλοδοξεί να παίξει έναν ρόλο κοντά στον Ανδρουλάκη, σε θέση με κύρος.

Θα παίξει ρόλο το ποσοστό του Κατρίνη

Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης, παρόλο που δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, έχει ένα μεγάλο κύκλο υποστηρικτών κυρίως στην Πελοπόννησο αλλά και στην Κρήτη που είναι η καταγωγή της μητέρας του.
Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για να συμφωνήσει με κάποιον σε στήριξη για τον δεύτερο γύρο.
Θέλει να κατοχυρώσει ένα καλό ποσοστό.
Να γνωρίζετε ότι αυτό το ποσοστό θα τρέξει την επόμενη μέρα για τον δεύτερο γύρο, σε όποιον δώσει τα χέρια ο Κατρίνης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης