Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητη εξέλιξη - Ο επόμενος πόλεμος θα είναι … hi – tech με τρομακτικούς και πάνοπλους σκύλους – ρομπότ

Αδιανόητη εξέλιξη - Ο επόμενος πόλεμος θα είναι …  hi – tech με τρομακτικούς και πάνοπλους σκύλους – ρομπότ
Σε άλλο επίπεδο η στρατιωτική τεχνολογία
Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός περιφερειακού πολέμου, καθώς ο κόσμος περιμένει το χτύπημα αντιποίνων του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αποκάλυψε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με το Ισραήλ για πιθανή επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.
«Το συζητάμε» είπε χαρακτηριστικά.
Δεν είναι πραγματικά δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι εάν η σύγκρουση διευρυνθεί σε μια περιφερειακή πολεμική καταιγίδα — το σύγχρονο πεδίο μάχης θα ήταν σαν το βιντεοπαιχνίδι Call of Duty: Modern Warfare.
Μόλις αυτή την εβδομάδα, το Ιράν εκτόξευσε κύματα βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών. Οι φιλοιρανικές οργανώσεις γύρω από το Ισραήλ έχουν εκτοξεύσει πρόσφατα αμέτρητες ρουκέτες, πυραύλους ή «drones kamikaze».
Η πιο σύγχρονη τεχνολογία που εισέρχεται στο πεδίο της μάχης είναι ήδη παρούσα στην Ανατολική Ευρώπη αλλά τώρα δοκιμάζεται και στη Μέση Ανατολή. Αλλάζει η φύση του πολέμου

Πρόκειται για τα σκυλιά – ρομπότ εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη, αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας και τουφέκια.
Μια εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Defense δείχνει ένα Robotics Vision 60 Quadrupedal-Unmanned Ground Vehicle ή Q-UGV, οπλισμένο με το επίσημο τουφέκι του ΝΑΤΟ, M4/M16.
Σκύλους - ρομπότ έχουν αρκετές χώρες, ανάμεσά τους ΗΠΑ, Βρετανία και Κίνα ενώ χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στην
ειδική επιχείρηση της Ουκρανία.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, το Q-UGV παρουσιάστηκε σε μια άσκηση στο Red Sands Integrated Experimentation Center στη Σαουδική Αραβία.
Ένας εκπρόσωπος του Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή είπε στο Military.com ότι το οπλισμένο Q-UGV δοκιμάστηκε με πολλά συστήματα μαζί με 15 όπλα κατά drones στο Red Sands. Αυτά τα όπλα που μοιάζουν με το Skynet «ενεπλάκησαν με πολλούς στατικούς επίγειους στόχους», ανέφερε ο στρατιωτικός ιστότοπος ειδήσεων.

robot_dog_2.jpg

Αυξημένος ο κίνδυνος ενός Παγκοσμίου Πολέμου

Πέρα από το Red Sands, ο στρατός των ΗΠΑ δοκιμάζει οπλισμένα ρομπότ – σκύλους και αλλού.
Αυτοί οι σκύλοι - ρομπότ έχουν παρατηρηθεί στα πεδία των μαχών στην Ανατολική Ευρώπη.
Όλη αυτή η απίστευτη στρατιωτική τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 15 χρόνια ξεδιπλώνεται στο σύγχρονο πεδίο μάχης καθώς οι κίνδυνοι του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου παραμένουν αυξημένοι.
Τα σκυλιά – ρομπότ κάνουν θραύση στην Ουκρανία

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπολύουν ρομποτικούς σκύλους στις γραμμές του μετώπου αντικαθιστώντας τους στρατιώτες σε κρίσιμες αποστολές κατασκοπείας ή ανίχνευσης ναρκών.
Κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης που πραγματοποιήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία στην Ουκρανία, το μοντέλο «BAD One» εμφανίστηκε να εκτελεί ια σειρά από ενέργειες, όπως το να στέκεται όρθιο, να σκύβει, να τρέχει και να πηδάει υπακούοντας στις εντολές του χειριστή του.
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τους κατασκευαστές τους είναι αθόρυβα και ευέλικτα και θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ένας ανεκτίμητος σύμμαχος στην πρώτη γραμμή του μετώπου για τον ουκρανικό στρατό που έχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.
Καθώς τα ρομπότ κινούνται χαμηλά στο έδαφος εντοπίζονται δύσκολα δίνοντας τους το πλεονέκτημα να μπορούν να ελέγχουν τα εχθρικά χαρακώματα ή το εσωτερικό κτιρίων στις εμπόλεμες ζώνες, χάρη στις θερμικές κάμερές τους.
«Στέλνουμε σε αναγνωριστικές αποστολές στρατιώτες που συνήθως είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, πολύ έμπειροι» αλλά «εκτίθενται διαρκώς σε κίνδυνο», εξήγησε ο Yuri o χειριστής του ρομπότ, κατά τη διάρκεια της επίδειξης. «Ο σκύλος περιορίζει τους κινδύνους για τους στρατιώτες και αυξάνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες», πρόσθεσε.
Ο χειριστής των σκύλων – ρομπότ εργάζεται για μια βρετανική εταιρεία που αναπτύσσει στρατιωτικές λύσεις. «Σε τελική ανάλυση, (ο σκύλος) σώζει ζωές», τόνισε μιλώντας στο AFP.
Το ρομπότ που παρουσιάστηκε στην επίδειξη κινείται με μπαταρία και έχει αυτονομία «δύο-τριών ωρών». Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ναρκών ή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, να μεταφέρει πυρομαχικά ή φάρμακα στο πεδίο της μάχης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης