Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άκρα αντίθετα: «Όχι» Biden - «Ναι»Trump, για χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Άκρα αντίθετα: «Όχι» Biden - «Ναι»Trump, για χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
«Είμαστε σύμφωνοι και οι επτά στο γεγονός ότι οι Ισραηλινοί έχουν δικαίωμα να ανταποδώσουν, όμως πρέπει να ανταποδώσουν με αναλογικό τρόπο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τους άλλους ηγέτες της G7, ο Joe Biden
Άκρως αντίθετες οι απόψεις του νυν Joe Biden και του υποψήφιου Donald Trump προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών σε ενδεχόμενο ισραηλινό πλήγμα στα πυρηνικά του Ιράν
Ο Donald Trump δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής 4/10 ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να «πλήξει» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Μιλώντας στη Βόρεια Καρολίνα, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, που σε έναν μήνα θα διεκδικήσει εκ νέου την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, αναφέρθηκε στην ερώτηση που τέθηκε στον απερχόμενο Δημοκρατικό πρόεδρο Joe Biden στα μέσα της εβδομάδας, σχετικά με το ενδεχόμενο το Ισραήλ να στοχοποιήσει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
«Όταν του έκαναν αυτή την ερώτηση, η απάντηση θα έπρεπε να είναι 'πλήξτε τα πυρηνικά πρώτα και ανησυχήστε για τα υπόλοιπα αργότερα'», δήλωσε ο Trump.
«Αλλά θα δούμε ποια είναι πραγματικά τα σχέδιά τους» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος.
Την Τετάρτη, ο Joe Biden δήλωσε ότι εναντιώνεται στην ιδέα το Ισραήλ να βομβαρδίσει πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, εν είδει αντιποίνων για την εκτόξευση κάπου 200 ιρανικών πυραύλων εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

«Η απάντηση είναι ‘όχι’», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Biden, ερωτηθείς εάν θα υποστήριζε τέτοια πλήγματα από πλευράς Ισραήλ.
«Είμαστε σύμφωνοι και οι επτά στο γεγονός ότι οι Ισραηλινοί έχουν δικαίωμα να ανταποδώσουν, όμως πρέπει να ανταποδώσουν με αναλογικό τρόπο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τους άλλους ηγέτες της G7.
Ως τώρα, ο Donald Trump μάλλον απέφευγε να αναφερθεί στην πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στην Εγγύς Ανατολή.
Στην αρχή της εβδομάδας ωστόσο η εκστρατεία του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επέρριπτε την ευθύνη στον πρόεδρο Biden και την αντιπρόεδρό του -κι αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου- για την περαιτέρω όξυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης