Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηezbollah: Χτύπησε 100 στόχους στο Βόρειο Ισραήλ – Συνεχίζεται στο σφυροκόπημα στο Λίβανο

Ηezbollah: Χτύπησε 100 στόχους στο Βόρειο Ισραήλ – Συνεχίζεται στο σφυροκόπημα στο Λίβανο
Ο Ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε μάλιστα ότι έχει σκοτώσει έως και 400 μαχητές της Ηezbollah από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα
H Ηezbollah ενέτεινε τα πλήγματά της κατά του Ισραήλ το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, εκτοξεύοντας περισσότερες από 100 ρουκέτες σε στόχους στη βόρεια περιοχή της χώρας.
Σε ξεχωριστές δηλώσεις, η λιβανέζικη ομάδα ανέφερε ότι οι επιθέσεις με ρουκέτες είχαν στόχο τους Στρατώνες Ma'ale Golani, ένα στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα στον οικισμό Sakhnin και την αεροπορική βάση Ramat David, εκτός από τους οικισμούς Safed, Karmiel και Sa'sa.
Η ομάδα ανακοίνωσε επίσης ότι οι μαχητές της βομβάρδισαν αρκετές θέσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κατά μήκος των συνόρων και χτύπησαν ένα κύριο άρμα μάχης Merkava κοντά στη συνοριακή περιοχή Hursh Maroun.
Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από 110 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, με πολλούς να αναχαιτίζονται από την ισραηλινή αεράμυνα ή να προσγειώνονται σε ανοιχτές περιοχές.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα.
Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές για ζημιές και πολλές πυρκαγιές.
Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι τα στρατεύματά του εξαπέλυσαν περισσότερες επιδρομές κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο, εντοπίζοντας αποθήκες όπλων, φρεάτια τούνελ και σκοτώνοντας αρκετούς μαχητές της Ηezbollah.
Ο Ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε μάλιστα ότι έχει σκοτώσει έως και 400 μαχητές της ομάδας από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Εννέα ισραηλινοί στρατιώτες επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιχειρήσεις μέχρι στιγμής.
Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 38 τραυματίστηκαν.
Λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν περισσότερα ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο, στην ανατολική κοιλάδα Bekaa, στα νότια προάστια ή στη Βηρυτό και σε άλλα προπύργια της Ηezbollah και των συμμάχων της στις 5 Οκτωβρίου, με πολλά πλήγματα να στοχεύουν αμάχους, ιατρούς και πρώτους ανταποκριτές.
Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι έπληξε στόχους της Ηezbollah και του τμήματος πληροφοριών της, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών όπλων, δωματίων διοίκησης και άλλων υποδομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης