Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση σοκ: Το Ισραήλ να καταλάβει τον νότιο Λίβανο - Μπορεί να νικήσει μόνο του το Ιράν

Πρόταση σοκ: Το Ισραήλ να καταλάβει τον νότιο Λίβανο - Μπορεί να νικήσει μόνο του το Ιράν
To Ισραήλ μπορεί να νικήσει μόνο του το Ιράν, πρέπει καταστρέψει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων λέει ο Avigdor Liberman
Την πρόταση το Ισραήλ να καταλάβει τον νότιο Λίβανο και να τον θέσει υπό τον έλεγχο του μέχρι να πάψει η Hezbollah να αποτελεί απειλή διατύπωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος Yisrael Beytenu, Avigdor Liberman.
O Liberman, ο οποίος είχε επικρίνει σφόδρα τον πρωθυπουργό Netanyahu για την αποτυχία του να προλάβει την εισβολή της Hamas, υποστήριξε με σθένος την εισβολή στον Λίβανο.
Σύμφωνα με τον Liberman, οποιαδήποτε διπλωματική λύση δεν περιλαμβάνει τον ουσιαστικό αφοπλισμό της Hezbollah θα είναι μια προσωρινή λύση καθώς θα παραμείνει ο κίνδυνος της τρομοκρατίας.
Όπως είπε, το Ισραήλ θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι οι στρατιωτικές του δυνάμεις θα αποχωρήσουν, μόλις η Hezbollah πάψει να αποτελεί απειλή, ενώ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία υποχώρηση απέναντι στο Ιράν.
«Το Ισραήλ μπορεί να νικήσει μόνο του το Ιράν» υπογράμμισε ο Liberman, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ και πολλοί άλλοι σύμμαχοι του Ισραήλ εστιάζουν την προσοχή τους σε Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία και σε άλλα θέματα.
«Το Ισραήλ μπορεί και πρέπει να καταστρέψει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν» τόνισε ο Liberman υποστηρίζοντας πως οι φυσικοί περιφερειακοί σύμμαχοι του Ισραήλ καθώς και οι μετριοπαθείς σουνιτικές χώρες θα υποστηρίξουν το Ισραήλ, μόλις δουν ότι αντιμετωπίζει με αποφασιστικό τρόπο το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης