Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street δια χειρός blue chips - Στο +3,4% η Nvidia

Κέρδη στη Wall Street δια χειρός blue chips - Στο +3,4% η Nvidia
Θετικά λειτούργησαν και τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ
(Διαρκές upd) Ανάκαμψη μετά τις απώλειες της Δευτέρας (8/10) σημειώνουν οι τρεις κύριοι δείκτες στη Wall Street, καθώς -όντας πλήρως αποσυνδεδεμένοι από τις καταιγιστικές γεωπολιτικές εξελίξεις και την οικονομική αβεβαιότητα- δέχονται ώθηση από τους εταιρικούς κολοσσούς των τρισεκατομμυρίων κεφαλαιοποίησης. 
Συγκεκριμένα, η Nvidia (S&P 500 και Nasdaq) συμπαρασύρει ανοδικά τις αγορές με κέρδη κοντά στο +3,4%, ενώ οι μετοχές των Apple και Microsoft ενισχύονται άνω του +1%.

Θετικά για το κλίμα στη Wall λειτούργησαν τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο συρρικνώθηκε τον Αύγουστο 2024 στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών -χάρη στο υψηλότερο πλεόνασμα των υπηρεσιών και την αύξηση των εξαγωγών εμπορευμάτων. Σε προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό βάση, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε στα 88,6 δισ. δολάρια τον Αύγουστο.
Έτσι, το χάσμα στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών συρρικνώθηκε κατά 10,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στα 70,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείου Εμπορίου -η μείωση κατά 8,5 δισ. δολάρια τον Αύγουστο ήταν η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2023.

Την ίδια στιγμή, oι επενδυτές αναμένουν την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν και την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή...

Οι τρεις δείκτες στις 19:10 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα στις 16:30):

Καταγραφή_347.JPG

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη +0,1%, ο S&P 500 +0,2% και ο Nasdaq +0,1% (τα κέρδη της Παρασκευής (4/10) «έσβησαν» τις απώλειες των προηγούμενων ημερών), απόρροια της αισιοδοξίας για την αμερικανική αγορά εργασίας, που αντιστάθμισε την απεργία των λιμενεργατών και τα απαισιόδοξα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης