Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγνώστου ταυτότητας... drones σαρώνουν επί 17 μέρες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ - Τους χειριστές αναζητά το Πεντάγωνο

Αγνώστου ταυτότητας... drones σαρώνουν επί 17 μέρες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ - Τους χειριστές αναζητά το Πεντάγωνο
Αεροπορικές βάσεις και ναυπηγεία βρέθηκαν στο στόχαστρο άγνωστων drones
Ένας ύποπτος στόλος drones αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε να πετά πάνω από την αεροπορική βάση Langley στην ακτογραμμή της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Το γεγονός αναφέρθηκε στον στρατηγό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Mark Kelly, ο οποίος ανέβηκε σε μια ταράτσα της μοίρας για να δει μόνος του μαζί με άλλους αξιωματικούς, που ήταν υπεύθυνοι για μια σειρά από τα πιο προηγμένα μαχητικά τζετ της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των F-22 Raptors.
Για αρκετές νύχτες, το στρατιωτικό προσωπικό κατέγραφε μια μυστηριώδη παραβίαση του εναέριου χώρου της βάσης, γράφει η WSJ.
Ο Kelly, πιλότος ο ίδιος, υπολόγισε ότι το πρώτο drone που εντοπίστηκε είχε μήκος περίπου 20 πόδια και πετούσε με ταχύτητα πάνω από 100 μίλια την ώρα, σε ύψος περίπου 3.000 έως 4.000 ποδιών.
Ακολούθησαν και άλλα drones.
Τα drones κατευθύνθηκαν νότια προς το Norfolk και πάνω από μια περιοχή όπου βρίσκεται η βάση ομάδας SEAL του Ναυτικού και το Naval Station Norfolk, ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά λιμάνια στον κόσμο.
Οι αξιωματούχοι δεν γνώριζαν εάν ο στόλος των drone, ο οποίος αριθμούσε έως και δώδεκα ή περισσότερα και επέστρεψε τις επόμενες νύχτες, ανήκε σε κάποιους χομπίστες ή εχθρικές δυνάμεις.

Κάποιοι υπέθεσαν ότι η Ρωσία ή η Κίνα τα ανέπτυξαν για να δοκιμάσουν την απάντηση των αμερικανικών δυνάμεων.

Ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει στον στρατό να καταρρίπτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά σε στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ, εκτός εάν αποτελούν άμεση απειλή.
Οι αναφορές για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφτασαν στον Πρόεδρο Biden και ξεκίνησαν συναντήσεις δύο εβδομάδων στον Λευκό Οίκο αφού τα drones εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.
Αξιωματούχοι από υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας, του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών και του γραφείου UFO του Πενταγώνου ενώθηκαν με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για να εξεταστεί ποια πρέπει να είναι η αντίδραση.
Οι εισβολές drones σε απαγορευμένο εναέριο χώρο ανησυχούσαν ήδη αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας.
Δύο μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2023, πέντε drones πέταξαν πάνω από μια τοποθεσία στη Νεβάδα που χρησιμοποιείται για πειράματα πυρηνικών όπλων.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν γνώριζαν ποιος χειριζόταν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Νεβάδα, ένα γεγονός που δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως ή για ποιον λόγο.
Μια εκπρόσωπος είπε ότι η εγκατάσταση έχει αναβαθμίσει από τότε με ένα σύστημα εντοπισμού και αντιμετώπισης drones.
Τα παραπάνω γεγονότα, γράφει η WSJ αποκάλυψαν το δίλημμα σε ότι αφορά την άμυνα απέναντι των drones στο έδαφος των ΗΠΑ.

Τα drones έχουν γίνει ένα θανατηφόρο και οικονομικά αποδοτικό εργαλείο πολέμου, ικανό να μεταφέρει εξοπλισμό επιτήρησης, εκρηκτικά ή θανατηφόρα χημικά.

Ωστόσο, η κατάρριψη ύποπτων αεροσκαφών πάνω από τις ΗΠΑ μπορεί να διαταράξει ή να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές Αμερικανών που ο στρατός έχει ορκιστεί να προστατεύει.
Στις αρχές του περασμένου έτους, ένα ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι γεμάτο με ηλεκτρονικό εξοπλισμό επιτήρησης κινήθηκε πάνω από όλη τη χώρα για οκτώ ημέρες, ενώ ο στρατός περίμενε να φτάσει σε ένα σημείο αρκετά απομονωμένο για να το καταρρίψει με ασφάλεια.
Δέκα μήνες αργότερα, το σμήνος των drones εμφανίστηκε στο Langley.
Πάνω από 17 ημέρες, τα drones έφταναν το σούρουπο, πετούσαν από πάνω και έφευγαν.
Ηταν σχεδόν αδύνατο να τα παρακολουθήσουν παρά τις προσπάθειες που έγιναν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης