Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο Αμερικανοί στο Πολεμικό Ναυτικό σκοτώθηκαν σε μόλις 47 δευτερόλεπτα - Τραγικά κενά, νέα έρευνα ρίχνει φως στο SEAL

Δύο Αμερικανοί στο Πολεμικό Ναυτικό σκοτώθηκαν σε μόλις 47 δευτερόλεπτα - Τραγικά κενά, νέα έρευνα ρίχνει φως στο SEAL
Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, και στοίχισε τη ζωή του Επικεφαλής Χειριστή Ειδικού Πολέμου Christopher J. Chambers και του Χειριστή Ειδικού Πολέμου 1ης Τάξης Nathan Gage Ingram
Μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως στα αίτια για τους πνιγμούς δύο αμερικανικών Ναυτικών SEAL κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης σκάφους που μετέφερε παράνομα όπλα ιρανικής κατασκευής στην Υεμένη.
Όπως αποκαλύπεται, οι ΗΠΑ έχουν τραγικές ελλείψεις όσον αφορά το κομμάτι της εκπαίδευσης.
Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, και στοίχισε τη ζωή του Επικεφαλής Χειριστή Ειδικού Πολέμου Christopher J. Chambers και του Χειριστή Ειδικού Πολέμου 1ης Τάξης Nathan Gage Ingram.
Και οι δύο άνδρες, που προήχθησαν μεταθανάτια σε βαθμό, ήταν μέρος μιας ελίτ ομάδας που είχε ως αποστολή να διακόψει τη ροή όπλων στους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Houthis στην Υεμένη.
Ο Chambers, κολυμβητής πρωταθλητής κολεγίου της Κατηγορίας I, πέθανε λίγες μέρες πριν από τα 37α γενέθλιά του. Ο 27χρονος Ingram βρισκόταν στην πρώτη του αποστολή.
Christopher-Chambers-ht-gmh-241010_1728572180554_hpEmbed_23x15_1.avif
nathan-gage-ingram-ht-gmh-241010_1728571621740_hpMain_16x9.avif
Η αποστολή ήταν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για τον περιορισμό των επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Houthis σε εμπορικά πλοία και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, οι οποίες έχουν ενταθεί από το ξέσπασμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Hamas στη Γάζα πριν από ένα χρόνο.
Η στρατιωτική έκθεση, που υπογράφεται από έναν αξιωματικό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και οι δύο θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Οι συσκευές επίπλευσης έκτακτης ανάγκης τους αποδείχθηκαν ανεπαρκείς έναντι του πρόσθετου φορτίου, με αποτέλεσμα να βυθιστούν γρήγορα εν μέσω κακοκαιρίας.
Επιπλέον, η έκθεση ανέφερε κρίσιμες παραβιάσεις στην εκπαίδευσή τους, επισημαίνοντας «ελλείψεις, κενά και ασυνέπειες» στις πολιτικές, τις τακτικές και τις διαδικασίες.
Οι άνδρες του SEAL είτε δεν κατανοούσαν πλήρως είτε αγνόησαν τις προειδοποιήσεις σχετικά με τους περιορισμούς των συσκευών επίπλευσης τους.
Το τραγικό δυστύχημα είχε ως αποτέλεσμα και οι δύο χειριστές να χαθούν στη θάλασσα καθώς ελικόπτερα και drones έκαναν κύκλους από πάνω, μη μπορώντας να τους σώσουν.
Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και αλλαγές στην εκπαίδευση/ καθοδήγηση για την πρόληψη παρόμοιων τραγωδιών.

Ο πρώτος φορούσε σχεδόν 48 κιλά εξοπλισμό. Καθώς τα κύματα άρχισαν να χτυπούν βίαια στο πλάι του σκάφους, το βάρος του εξοπλισμού του τον συμπαρέσυρε γρήγορα, με αποτέλεσμα να χάσει τη λαβή του και να πέσει στο νερό.
Αν και ο Chambers κατάφερε μετά από λίγο να πιάσει τη σκάλα, τα εναέρια πλάνα που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας έδειξαν ότι σύντομα παρασύρθηκε από ένα πιο ισχυρό κύμα.
Βλέποντας τον συνάδελφο του, ο Ingram πήδηξε αμέσως στο νερό σε μια προσπάθεια να τον σώσει. Ωστόσο, κουβαλούσε περίπου και εκείνος 80 κιλά εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός σακιδίου ραδιοφώνου, καθιστώντας του δύσκολο να παραμείνει στην επιφάνεια.
5d3b14efa13c957af87d3833.webp

Όπως ο Chambers, ο Ingram βυθίστηκε γρήγορα κάτω από την επιφάνεια.
Και οι δύο άνδρες χάθηκαν τραγικά στη θάλασσα μέσα σε μόλις 47 δευτερόλεπτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης