Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ κατά Ισραήλ: Οι χειρότεροι περιορισμοί που εφαρμόστηκαν ποτέ σε πόλεμο – Καμία επισιτιστική βοήθεια δεν φθάνει στους πληγέντες

ΟΗΕ κατά Ισραήλ: Οι χειρότεροι περιορισμοί που εφαρμόστηκαν ποτέ σε πόλεμο – Καμία επισιτιστική βοήθεια δεν φθάνει στους πληγέντες

Εν τω μεταξύ η βόρεια Γάζα «δεν είχε τρόφιμα, καμία επισιτιστική βοήθεια δεν ήρθε καθόλου όλο τον Οκτώβριο

Σχετικά Άρθρα
Η ρημαγμένη από τις συγκρούσεις Γάζα φαίνεται να αντιμετωπίζει τους χειρότερους περιορισμούς στη βοήθεια από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ – Hamas πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, λέει ο ΟΗΕ, εκφράζοντας τη λύπη του για τις ιδιαίτερα καταστροφικές επιπτώσεις στα παιδιά.
«Μέρα με τη μέρα, η κατάσταση για τα παιδιά γίνεται χειρότερη από την προηγούμενη μέρα», εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά UNICEF.
Παρά την απελπιστική ανάγκη να αυξηθεί ο όγκος της βοήθειας, η πρόσβαση σε βοήθεια χειροτέρευε.
«Ο Αύγουστος ήταν η χαμηλότερη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας που εισήλθε στη Λωρίδα της Γάζας από οποιονδήποτε ολόκληρο μήνα από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος», λέει.

Εξαφάνιση της Γάζας

Υπήρχαν «αρκετές ημέρες την τελευταία εβδομάδα (όπου) δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανένα εμπορικό φορτηγό», προσθέτει ο εκπρόσωπος.
«Βλέπουμε τώρα ποιοι είναι ίσως οι χειρότεροι περιορισμοί που έχουμε δει ποτέ στην ανθρωπιστική βοήθεια».
Εν τω μεταξύ, η βόρεια Γάζα «δεν είχε τρόφιμα, καμία επισιτιστική βοήθεια δεν ήρθε καθόλου όλο τον Οκτώβριο», προσθέτει.
Η τρομερή έλλειψη βοήθειας, σε συνδυασμό με τα ανελέητα χτυπήματα και το γεγονός ότι περίπου το 85% της Λωρίδας της Γάζας έχει πληγεί με κάποια μορφή εντολής εκκένωσης, έχει καταστήσει την περιοχή «ουσιαστικά αβίωτη», αναφέρει.
Το Ισραήλ επέτρεψε χθες 30 φορτηγά βοήθειας στη βόρεια Γάζα, εν μέσω αυξανόμενου διεθνούς συναγερμού.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης