Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας από Κρήτη: Τα έργα στον ΒΟΑΚ έχουν ξεκινήσει και υπάρχει πρόοδος

Σταϊκούρας από Κρήτη: Τα έργα στον ΒΟΑΚ έχουν ξεκινήσει και υπάρχει πρόοδος
«Για την Κρήτη, ο ΒΟΑΚ είναι ένα εμβληματικό έργο, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε όλοι συνεπείς», δήλψσε ο Χρ.  Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα
Τα εργοτάξια των υπό κατασκευή τμημάτων του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ) επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 16/10, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Κ. Μαγουλά, τη Γενική Γραμματέα Μεταφορών, Δ. Παληαρούτα και τον Περιφερειάρχη Κρήτης , Στ. Αρνατουτάκη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα τμήματα «Χερσόνησος - Νεάπολη» και «Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος», ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία, σήμερα, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μαζί με τον αγαπητό κ. Περιφερειάρχη, να δούμε μέτωπα του ΒΟΑΚ.
Να δούμε έργα να εκτελούνται και να υλοποιούνται σε διάφορα τμήματα του έργου. Τόσο στο έργο της σύμφυσης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα όσο και στο δημόσιο έργο».
Υπογράμμισε ότι «αναμφισβήτητα, υπάρχει πρόοδος. Αυτό προφανώς μας ικανοποιεί» και σημείωσε πως «υπάρχουν εκταμιεύσεις πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στη βούληση των Αναδόχων εταιρειών, οι οποίες έχουν φτάσει μέχρι και το σημείο να ενοικιάσουν χώρους, προκειμένου να υπάρξουν τα μέτωπα».
«Το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει και επιταχύνονται τα έργα, δεν μπορεί παρά να μας κάνει να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά, όλοι μαζί και εμείς ως Υπουργείο, έτσι ώστε, να καλύψουμε δυσκολίες και προβλήματα, να προχωρήσουμε σε απαλλοτριώσεις, να δούμε θέματα που αφορούν τον τόπο, να δούμε δηλαδή μια σειρά από προβλήματα που εγείρονται ευλόγως και από τον ιδιωτικό τομέα.
Έτσι ώστε να ανοίξουμε ακόμη περισσότερα μέτωπα και να υλοποιηθεί το έργο, πολύ πιο σύντομα από τις τελευταίες εκτιμήσεις. Άρα, θα συνεχίσουμε, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα είμαστε πάλι στην Κρήτη, γιατί ούτως ή άλλως, έχουμε να συμβασιοποιήσουμε και το τρίτο τμήμα, το τμήμα «Χανιά – Ηράκλειο», όπως και την προαίρεση που υπάρχει εκεί».
«Για την Κρήτη, ο ΒΟΑΚ είναι ένα εμβληματικό έργο, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε όλοι συνεπείς», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης