Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Ταχεία ιατρική βοήθεια στον Λίβανο μετά το αίτημα της Βηρυτού για ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα

ΕΕ: Ταχεία ιατρική βοήθεια στον Λίβανο μετά το αίτημα της Βηρυτού για ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα

Οι επίτροποι της ΕΕ κάλεσαν τα μέλη να «δράσουν γρήγορα και με συντονισμένο τρόπο»

Σχετικά Άρθρα
Ο οργανισμός υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε τα μέλη του να παράσχουν ιατρική υποστήριξη στον Λίβανο αφού η Βηρυτός ζήτησε εξοπλισμό και φάρμακα μετά την ισραηλινή χερσαία εισβολή στο νότο της χώρας.
Σε επιστολή που έλαβε το Euronews και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη και ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων τόνισαν την ανάγκη για ιατρική βοήθεια, αναφέροντας «τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, οι οποίες έχουν ασκήσει σοβαρή πίεση στις ιατρικές υπηρεσίες στον Λίβανο».
Στην επιστολή σημειώνεται επίσης ότι ο Λίβανος έχει ζητήσει επίσημα βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για βασικά ιατρικά εφόδια.
Στην επιστολή τονίζεται ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Λιβάνου παλεύει να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων, πολλά από τα οποία χρειάζονται εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη που δεν είναι πλέον λειτουργική λόγω των καταστροφών που προκαλούνται από τα ισραηλινά χτυπήματα.
Οι επίτροποι της ΕΕ κάλεσαν τα μέλη να «δράσουν γρήγορα και με συντονισμένο τρόπο», προτρέποντας τις αρχές «να προσφέρουν επειγόντως περαιτέρω ιατρική βοήθεια στον Λίβανο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης