Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μία Ουκρανία υπό τον πλήρη έλεγχο της Ρωσίας

Wall Street Journal: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μία Ουκρανία υπό τον πλήρη έλεγχο της Ρωσίας
Η κατάσταση της χώρας έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη από την επανέναρξη των ρωσικών επιθέσεων στις υποδομές της Ουκρανίας, αφήνοντας αυξανόμενα τμήματα του πληθυσμού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
Η Wall Street Journal παρατηρεί ότι η μείωση των προμηθειών όπλων από τους δυτικούς συμμάχους και η τεράστια κατωτερότητα στη δύναμη πυρός είναι μεταξύ των παραγόντων που δείχνουν ένα ζοφερό μέλλον για την Ουκρανία.
Η κατάσταση της χώρας έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη από την επανέναρξη των ρωσικών επιθέσεων στις υποδομές της Ουκρανίας, αφήνοντας αυξανόμενα τμήματα του πληθυσμού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Η εφημερίδα προέβλεψε ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα δύσκολος, με την ουκρανική αεράμυνα υπό κατάρρευση και τις υπόλοιπες ενεργειακές υποδομές εντελώς αφύλακτες.
Οι ίδιοι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι το 90% της υποδομής θερμικής ενέργειας έχει ήδη καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν έντονα για το γεγονός ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών για την ανατροπή της κατάστασης στην πρώτη γραμμή.
Δίνοντας ανάγλυφα την εικόνα, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας Rajmund Andrzejczak τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας για ένα μέλλον στο οποίο όλη η σημερινή ουκρανική επικράτεια θα τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.
Όπως σκιαγραφήθηκε από τον Andrzejczak, ο δυτικός αμυντικός σχεδιασμός αναμένεται να επικεντρωθεί στην ασφάλεια των συνόρων του ΝΑΤΟ σε μια εποχή, όπου στην Ουκρανία θα βρίσκονται ρωσικές δυνάμεις.

Δεν θα μπορεί ο Zelensky να παραμείνει στην εξουσία


Εν μέσω ραγδαίων εντεινόμενων ουκρανικών ηττών σε πολλαπλά μέτωπα και της ταχείας φθοράς των ελίτ ουκρανικών μονάδων που εστάλησαν στο Kursk, το ΝΑΤΟ και η συλλογική δύση βλέπουν ολοκάθαρα το σκοτεινό μέλλον της Ουκρανίας.
Η ρωσική προέλαση στο Donbass είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η στρατιωτική ήττα θα θέσει τέλος στις προσπάθειες της Ουκρανίας και της Δύσης να διατηρήσει στην εξουσία το καθεστώς Zelensky.
Μαζί με το Donbass καταρρέει και η ουκρανική βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα.
Καταλυτική θα αποδειχθεί η κατάληψη του Pokrovsk.
Αυτές οι εξελίξεις θέτουν τόσο το εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας Pokrovsky όσο και το μεγαλύτερο ανθρακωρυχείο της χώρας στην Krasnoarmeyskaya Zapadnaya σε σοβαρό κίνδυνο.
Ενώ η Ουκρανία το 2021 κατετάγη 14η στον κόσμο στην παραγωγή χάλυβα - μια κληρονομιά της τεράστιας βιομηχανίας που κληρονόμησε από τη σοβιετική εποχή - η χώρα έπεσε στην 24η θέση μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία το 2022.
Σύμφωνα με αναλυτές η Ρωσία θα μπορούσε σύντομα να «καταστρέψει την εναπομείνασα βιομηχανία χάλυβα της Ουκρανίας»
«Καθώς προχωρούν, τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να διακόψουν την παροχή ρεύματος και να μπλοκάρουν τον κεντρικό δρόμο που μεταφέρει άνθρακα δυτικά.
Στη συνέχεια θα κάνουν το ίδιο σε ένα άλλο μικρότερο ανθρακωρυχείο 18 χιλιόμετρα βόρεια του Udachny, στη Dobropillya», σημειώνουν βρετανικές πηγές.
Η Ουκρανία βασίζεται ήδη στη δυτική βοήθεια για τη χρηματοδότηση της πλειονότητας των δημοσίων δαπανών, που κυμαίνονται από τις συντάξεις έως την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την απόκτηση όπλων, με την κατάρρευση μιας από τις σημαντικότερες εναπομείνασες βιομηχανίες της να ασκεί σημαντική περαιτέρω πίεση στους δυτικούς χορηγούς της.

Το ΝΑΤΟ παραδέχεται πως καταστράφηκε η ουκρανική επιμελητεία

Η Ρωσία καταστρέφει αναπάντητα την επιμελητεία των ουκρανικών δυνάμεων επισημαίνει ο στρατιωτικός ειδικός Vasily Dandykin.
Τα ρωσικά αεροσκάφη πλήττουν την επιμελητεία των ουκρανικών δυνάμεων απολύτως αποτελεσματικά και αυτό αναγνωρίζεται από τη Δύση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία σχεδόν κάθε μέρα προκαλεί έναν «εφιάλτη» για την επιμελητεία μεγάλων αποστάσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο ειδικός διευκρινίζει ότι αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στην Οδησσό και στο Nikolaev, όπου ο ουκρανικός στρατός χάνει πυραύλους, drones, σκάφη, πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με τον Dandykin, αυτό επηρεάζει την ικανότητα της Ουκρανίας να αντιστέκεται.

Μετά το Donbass ανοιχτός ο δρόμος για Δνείπερο

Τα ρωσικά αεροσκάφη είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, και αυτό το παραδέχεται και το ΝΑΤΟ.
«Αυτό επηρεάζει την ικανότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αντιστέκονται», είπε ο Dandykin.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Oleg Glazunov είπε προηγουμένως ότι το πιο ευάλωτο τμήμα στην άμυνα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι το Donbass.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από αυτά τα εδάφη, το Κίεβο δεν έχει οχυρώσεις μέχρι τον Δνείπερο.
Σε αυτόν τον τομέα των πολεμικών επιχειρήσεων, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δύο τελευταία προπύργια - τις μεγάλες πόλεις Kramatorsk και Slavyansk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης