Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιάσκο: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πάνω από 20 F-16 έως το καλοκαίρι του 2025 - Μόλις... 40 πιλότοι

Φιάσκο: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πάνω από 20 F-16 έως το καλοκαίρι του 2025 - Μόλις... 40 πιλότοι
Απροσδιόριστος ο αριθμός των Ουκρανών που εκπαιδεύονται σε ΗΠΑ, Ευρώπη
(upd) Σε απόλυτο φιάσκο εξελίσσεται η ιστορία με τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία καθώς δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως το Κίεβο δεν πρόκειται να λάβει πάνω από 20 αεροσκάφη τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2025, τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμοι μόλις 40 Ουκρανοί πιλότοι για να πιλοτάρουν.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστηρίζει ότι η Ουκρανία είναι απίθανο να λάβει 20 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 40 πιλότους ικανούς να τα πετάξουν πριν από το επόμενο καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι ήδη νέοι Ουκρανοί πιλότοι έχουν ήδη αρχίσει την εκπαίδευση τους.
Όπως αναφέρεται χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος εκπαίδευσης σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου οι Ουκρανοί να μάθουν τις βασικές δεξιότητες, πριν περάσουν σε πραγματική εκπαίδευση στα μαχητικά σε ΗΠΑ και Ρουμανία.
Λόγω αυτής της διαδικασίας, τονίζεται ότι η εκπαίδευση θα «παραταθεί κατά πολλούς μήνες», παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν επιταχύνει την εκπαίδευση πιλότων σε έξι έως εννέα μήνες, εστιάζοντας στις δεξιότητες που χρειάζονται περισσότερο οι Ουκρανοί.
Η Wall Street Journal αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, έμπειροι πιλότοι αντιμετώπισαν προβλήματα με τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα, καθώς και με την κατάκτηση των «αμερικανικών μεθόδων εκπαίδευσης».
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, κάποιοι πιλότοι που άρχισαν να εκπαιδεύονται στη Δανία «απέτυχαν στο πρόγραμμα».
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι νέοι πιλότοι θα είναι πιο εύκολο να εκπαιδευτούν από αυτή την άποψη, καθώς είναι πιο ευέλικτοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης