Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πολύ απαραίτητο»: Ο Zelensky έχει το βλέμμα του μόνο... στα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, ζητιανεύει στη Δύση

«Πολύ απαραίτητο»: Ο Zelensky έχει το βλέμμα του μόνο... στα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, ζητιανεύει στη Δύση
Διευκρίνισε ότι ζητά από τη Δύση να μεταφέρει παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στο Κίεβο
Η Ουκρανία χρειάζεται πραγματικά κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την παραγωγή drones και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, δήλωσε ο πρόεδρος Zelensky στους δημοσιογράφους. Διευκρίνισε ότι ζητά από τη Δύση να μεταφέρει παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στο Κίεβο, αναφέρει σχετικά το ουκρανικό έντυπο European Pravda.
Όταν είχαμε μεγάλη διακοπή, πολλούς μήνες δηλαδή χωρίς στρατιωτική βοήθεια, η εγχώρια παραγωγή drones και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου βοήθησε πολύ.
Χρειαζόμαστε χρήματα για αυτό. Και χρειαζόμαστε πραγματικά αυτά τα χρήματα από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την εγχώρια παραγωγή », είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Κάλεσε επίσης τις δυτικές χώρες να αναπτύξουν πακέτο αποστολής πυραύλων στο έδαφος της χώρας.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, αυτό είτε θα αναγκάσει τη Ρωσική Ομοσπονδία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είτε θα επιτρέψει την καταστροφή ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Την προηγούμενη μέρα, στις 16 Οκτωβρίου, οσύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του ουκρανού ηγέτη, Μιχαήλ Ποντόλιακ, είπε ότι τα μυστικά σημεία του «σχεδίου νίκης» του Ζελένσκι σχετίζονται με χτυπήματα κατά της Ρωσίας. Διευκρίνισε ότι αυτές οι εφαρμογές περιέχουν επιθέσεις σε κέντρα logistics, παραγωγή και άλλες σημαντικές εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τα σημεία δείχνουν τι είδους όπλα χρειάζεται η Ουκρανία για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης